1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Arvostettu NHL-asiantuntija: Joukkueet käyvät keskustelua Laineesta

Bob McKenzien mukaan Auston Matthews on edelleen todennäköisin NHL:n ykkösvaraus ensi kesänä. Patrik Laineen MM-kisasuoritukset saavat kuitenkin suitsutusta.

Kuva: Tomi Hänninen

NHL:n varaustilaisuuteen on vielä kuukauden verran aikaa, mutta spekulointi ykkösvarauksesta jatkuu kiivaana. TSN-kanavan asiantuntija Bob McKenzia (siirryt toiseen palveluun) suitsuttaa Patrik Laineen suorituksia MM-kaukalossa, mutta ei usko, että voimasuhteet kahden kärkinimen välillä olisivat muuttuneet.

- Laine oli uskomattoman hyvä, Matthews pelasi myös erittäin hyvät kisat. Todennäköisesti suurempi osa pelaajatarkkailijoista on valmis ottamaan isokokoisen keskushyökkääjän ennemmin kuin maalintekijän, McKenzie perustelee.

- Joukkueet käyvät keskustelua asiasta, mutta toisaalta vain Toronto pääsee varaamaan ykkösenä.

Laineen huikeaan kauteen on mahtunut nuorten maailmanmestaruus, SM-liigan voitto ja aikuisten MM-hopea, mutta Sveitsissä taitojaan hionut Matthews on edelleen vahvin ehdokas ykkösnimeksi varaustilaisuudessa.

Asiaan vaikuttaa myös, että ensimmäisenä varaamaan pääsee juuri Toronto Maple Leafs.

- Minun tuntumani on, että Matthews on ykkösvalinta ja Laine hyvin lähellä. Loppujen lopuksi keskushyökkääjä todennäköisesti valitaan ennen laituria Leafsin kaltaiseen joukkueeseen.