1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FT Steelers (miesten salibandy)

Hämeenlinnalainen Steelers nousee Salibandyliigaan

Salibandyliiton liittohallitus on vahvistanut hämeenlinnalaisen Steelersin paikan miesten Salibandyliigassa kaudella 2016-17. Paikka vapautui, kun Tapanilan Erä ja Viinkingit yhdistyivät.

Kuva: Jari Turunen / Salibandyliiga

Hämeenlinnalainen Steelers pelaa ensi kaudella miesten Salibandyliigassa. Salibandyliiton liittohallitus vahvisti joukkueen liigapaikan maanantaina kokouksessaan.

Steelers eteni mennellä kaudella divarin finaaleihin, joissa se taipui Lammin Salibandylle. Salibandyliigan playout-karsinnoissa joukkue kohtasi raumalaisen SalBan, mutta hävisi ottelusarjan ja jäi rannalle liigasta. Paikka Salibandyliigaan aukesi kuitenkin Tapanilan Erän ja Viikinkien yhdistymisen seurauksena.

- Miesten edustusjoukkueen tekeminen ja kehitys on ollut erittäin positiivista ja kahtena viime kautena olemme olleet tuloksellisesti Divarin kärkiseuroja. Menestys on toki pakottanut meitä varautumaan jo aiemminkin liiganousun mahdollisuuteen. Nyt kun paikka aukesi, teimme varsin nopeasti päätöksen liigalisenssin hakemisesta ja aloimme valmistautumaan kauteen sen mukaisesti, Steelersin puheenjohtaja Tuukka Heinonen kertoi seuran verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Hämeenlinnalainen joukkue on nähty Salibandyliigassa viimeksi kaudella 2010-11, kun FT Trackers pelasi korkeimmalla sarjatasolla.