Suora

  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Suomen päävalmentaja Kaj Kekki ei lupaile Karabaticille historiallista mestaruutta

Miljoonajoukkue PSG lähtee ykkössuosikkina käsipallon Mestarien liigan finaaliturnaukseen Kölnissä.

urheilu
PSG:n Nikola Karabatic.
PSG:n Nikola Karabatic.AOP

Käsipallon Final 4 -turnauksen ensimmäinen välierä Kielce-PSG lauantaina 28.5. suorana Areenassa ja Yle Fem -kanavalla kello 16.10 alkaen. Illan toinen välierä Kiel-Veszprem alkaa kello 18.55. Sunnuntain pronssipeli ja finaali myös Ylen kanavilla.

Ranskan käsipalloylpeys Paris Saint-Germain jyräsi rahakkaalla joukkueellaan Mestarien liigan neljän parhaan finaaliturnaukseen, joka pelataan viikonloppuna Kölnissä.

Välierissä PSG kohtaa viime kaudella kolmanneksi sijoittuneen Kielcen Puolasta. Vaikka PSG pelaa historiansa ensimmäistä Mestarien liigan finaaliturnausta, joukkue on rankattu heti ykkössuosikiksi.

Pariisin tähtiporukassa pelaavat muun muassa Nikola Karabatic ja Tanskan ykköspyssy Mikkel Hansen. PSG:n vuosibudjetti on 16,5 miljoonaa euroa. Finaaliturnauksessa vain saksalainen Kiel pääsee lähituntumaan 9,5 miljoonan budjetillaan.

- PSG tuo ainakin ison rahatuulahduksen turnaukseen. Joukkue on satsannut paljon rahaa ja ollut aiemmin lauma yksilöitä, mutta nyt näyttää kulkevan, Suomen miesten maajoukkuevalmentaja Kaj Kekki sanoi Yle Urheilulle.

PSG:n maalivahti Thierry Omeyer jahtaa jo viidettä Mestarien liigan voittoaan. Aiemmat ovat tulleet Montpellierin ja Kielin joukkueessa.

Neljä mestaruutta neljässä joukkueessa?

Edellisen finaaliturnauksen parhaaksi käsipalloilijaksi palkittu Karabatic on puolestaan turnauksen ainoa pelaaja, joka hakee toista peräkkäistä mestaruutta. Karabatic juhli titteliä 2015 Barcelonan joukkueessa. Kahteen peräkkäiseen mestaruuteen ei ole yksikään joukkue tai pelaaja aiemmin yltänyt.

Lisäksi Karabatic olisi historian ensimmäinen pelaaja, joka on saavuttanut neljä mestaruutta neljässä eri seurassa (Montpellier, Kiel, Barcelona ja PSG).

Kekki ei kuitenkaan vielä huutele PSG:lle mestaruutta.

- Startti on niin tasainen, ettei voi arvailla, kuka menee finaaliin. Veszprem voisi olla jokeri, joka hoitaa koko potin kotiin.

Unkarin ykkösjoukkue Veszprem kohtaa välierissä jälleen kerran Kielin. Veszprem pudotti Kielin viime kaudella finaaliottelusta, mutta mestaruuteen asti unkarilaisten taidot eivät ole vielä riittäneet. Veszprem hävisi vuosi sitten finaalin Barcelonalle maalein 23-28.

Kaikkiaan finaliturnauksessa on mukana 33 pelaajaa, jotka tavoittelevat menestystä myös Rion olympiaturnauksessa elokuussa.

Käsipallon Final 4 -turnauksen välierä Kielce-PSG lauantaina 28. toukokuuta Areenassa ja Yle Fem -kanavalla kello 16.10.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat