SJK ansaittuun voittoon RoPSista - "Jokainen näytti minkä takia me voitettiin viime vuonna mestaruus"

Vierasjoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho voitti lukemin 3-2 Rovaniemen Palloseuran lauantaina. SJK on pelannut nyt neljä peliä putkeen ilman tappiota. RoPS on pelannut viisi peliä ilman voittoa.

Viholliset kentällä, ystävykset kentän ulkopuolella. Roope Riski iloitsee voitosta, Robert Taylor harmittelee tappiota. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta jalkapalloa. Ensimmäiset minuutit jalkaa pitää kaasulla vierasjoukkue SJK.

Ville Saxmania rikotaan reilun 10 minuutin pelin jälkeen. Robert Taylor laukoo kertakaikkisen upeasti pallo suoraan maalin kuudentoistaviivalta. On aika nostaa kädet ilman ja nauttia joukkuetovereiden onnitteluista.

Maalin jälkeen kotijoukkue Rovaniemen Palloseura saa hyvän otteen pelistä ja hallitsee kenttää SJK:ta paremmin.

Peli kääntyy

Toiselle puoliajalle SJK tulee erittäin vahvasti. RoPS-puolustus pelaa tilanteen huonosti ja Roope Riski pääsee laukomaan tasoituksen 64. minuutin pelin jälkeen. Roope Riski tuulettaa maaliaan korviaan höristellen RoPSin fanilaumalle.

Pitää antaa joka jätkälle krediittiä, siellä oli sydän tänään pelissä.

Roope Riski

Nuorisotähden eka kerta

Kauan Riski ei ehdi vaikkua korvistaan kaivaa, kun porolauma kotikatsomossa saa aihetta juhlaan. Vain hetki Riskin höristelyn jälkeen Ransford Osei siirtää RoPSin 2-1-johtoon. Maali on miehen ensimmäinen Veikkausliigassa. Osei saapui Rovaniemelle kovin odotuksin. Osei teki vuonna 2007 poikien MM-kisoissa toiseksi eniten maaleja. 2009 Osei voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa ja saman ikäluokan Afrikan mestaruutta. Afrikan mestaruusturnauksessa Osei teki eniten maaleja.

Vilkku päälle ja ohi

Osein osuma jää kuitenkin laihaksi lohduksi kotijoukkueelle. SJK jatkaa vahvaa pelaamistaan. Ajassa 79. Ariel "Tuco" "Mannerheim" Ngueukam tasoittaa pelin. Lihava nainen ei ole laulanut vielä tässäkään vaiheessa ja pelin avaimet ovat tiukasti vierasjoukkue SJK:lla. Avaimet eivät jää Simo Valakarin suojattien taskuun, vaan niitä käytetään maalisolmujen aukaisuun.

Oikea abloy löytyy ajassa 85. minuuttia kun pariisilaislähtöinen Norsunluurannikkoa edustava Marseillessa, Boltonissa ja WBA:ssa pelannut Abdoullaye Meite siirtää SJK:n 2-3 voittoon.

RoPSin lopun kevyehkö painostus ei tuota tulosta, ja vieraan siirtyvät aurinkoisessa kesäsäässä voitosta hehkuvin mielin kohti maailman tangopääkaupunkia. Nyt on rehevän rouvan aika kajauttaa Satumaa ilmoille!

Kuuntelua ja hehkumista

Roope Riski oli täyttä hymyä pelin jälkeen. Oikeastaan ennemmän kuin täyttä hymyä, ylitsepursuaavaahersyväähymyä.

Kun on katsonut meidän pari viime peliä, niin me pelataan niinkuin mitalijoukkue.

Roope Riski

– Kyl tommosen esityksen jälkeen pitää olla iloinen. Kyllä tänään jokainen näytti minkä takia me viime vuonna voitettiin mestuus. Kaksi kertaa kun täällä nousee tappioasemasta voittoon niin se on kyllä kova suoritus. Pitää antaa joka jätkälle krediittiä, siellä oli sydän tänään pelissä, Riski hehkui.

Roope Riski nosti joukkueensa tasoihin ja höristeli korviaan yleisölle maalinsa jälkeen. Tekoaan Riski perusteli paremmalla mahdollisuudella kuulla yleisön hänelle kertomia kommentteja.

– Ne huuteli vähän mulle sieltä ja sit mä sain tehtyä maalin, niin vähän kävin kyselemässä mitä ne sano kun en ehtinyt kuunnella, mut siinä maalin jälkeen on hyvä niitä kuunnella, kertoi kuuntelutavoistaan Roope Riski.

– Onneksi voitettiin, se olisi aika nolo jos oltais hävitty matsi tuollaisen tuuletuksen jälkeen, Riski myönsi hymyssä suin.

SJK on noussut karmean alkukauden jälkeen Veikkausliigan viimeiseltä sijalta kohinalla kohti mitalisijoja.

SJK pelasi fiksummin.

Robert Taylor

– Nyt ollaan napsittu muutama voitto ja kun on katsonut meidän pari viime peliä, niin me pelataan niinkuin mitalijoukkue.

Rehellistä puhetta

Rovaniemen Palloseuran Robert Taylor myönsi RoPSin pelanneen huonosti ja vierasjoukkue SJK:n fiksusti.

– Me otettiin ehkä vähän jalkaa kaasulta. Me ei oikein pidetty palloa niin hyvin kun meidän ois pitänyt pitää siinä tilanteessa.

– Me saatiin pallo ja sit se lähti ruiskasulla takaisin tai sitten se oli huono syöttövalinta. Sitten tuli niitä turhii menetyksiä. Sittenhän ne sai aina takaisin pallon ja sitä kautta hallittua. SJK pelasi fiksummin, Robert Taylor kiteytti muutamalla lauseella rehellisen tyhjentävästi koko pelin ja RoPSin tappion syyn.

Robert Taylor matkaa torstaina 2.6 Färsaarille pelaamaan U21-maajoukkueen karsintaottelua.

– Se on taas uusi peli, siihen pitää valmistautua eri tavalla. Oma valmistautuminen siihen. Tämä pitäisi mahdollisimman nopeasti unohtaa ja keskittyä seuraavaan reissuun, Taylor kertoi matkaan valmistautumisesta.