Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä

Pitkämäki: Tokion olympialaiset 2020 mahdollisuuksien rajoissa

Tero Pitkämäelle elokuiset Rion kisat ovat jo neljännet olympialaiset, mutta jäähyväisiä keihäänheittäjä ei arvokisa-areenoille vielä jätä.

urheilu
Tero Pitkämäki
Tero PitkämäkiJarno Kuusinen / AOP

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki valmistautuu parhaillaan jo uransa neljänsiin olympialaisiin. Toukokuun alussa tehdystä reiden lähentäjälihaksen jänteen leikkauksesta toipuminen on sujunut aikataulussa ja Pitkämäki on tehnyt vauhdin kanssa heittoharjoituksia noin viikon ajan. Kilpailuvauhtisia heittoja ei ole vielä takana.

- Alkuperäisessä kuntoutusaikataulussa homma on edennyt. Minulla ja lääkärillä on ehkä vähän erilainen näkemys aikataulusta, Pitkämäki hymähtää.

Vaikka kyseessä on kokenut urheilija, ei kilpakenttien taaksejättäminen tule kysymykseen ainakaan vielä - ei myöskään olympia-areenoiden.

- En halua ajatella, että Riossa olisi jotkut jäähyväiset. En halua haikeutta sinne mukaan. Tokion olympialaisetkin ovat vielä mahdollisuuksien rajoissa, Pitkämäki tuumaa.

Pitkämäen ja Nina Kelon perheeseen syntyy toinen lapsi heinäkuun puolivälissä, juuri ennen Rion kisoja.

- Vähänhän se aina jännittää. Hyvillä mielin voin sitten lähteä Rioon. Sukulaisilta saadaan apua kisojen ajaksi, Pitkämäki kertoo.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat