Piipon huima vire takasi Suomelle jousiammunnan olympiapaikan

Samuli Piippo varmisti Suomelle paikan Rion olympialaisten jousiammunnassa. Piippo jäi niukasti voitosta Nottinghamin EM-kisojen yhteydessä ammutussa olympiakarsintaturnauksessa.

urheilu
Samuli Piippo
Samuli PiippoSJAL / Miika Aulio

Samuli Piippo sijoittui toiseksi Nottinghamin EM-kisojen yhteydessä käydyssä olympiakarsintaturnauksessa ja tämä riitti takaamaan Suomelle olympiapaikan Rion kisoihin. Piippo oli karsinnassa oivassa iskussa, sillä hän oli lähellä turnausvoittoa. Tämä lipsahti kuitenkin Turkin Mete Gazozille lopulta uusintanuolten jälkeen 6-5.

Ennen finaalia Piippo oli kukistanut joukkuekaverinsa Antti Tekoniemen 6-4, Moldovan Dan Olarunin 6-0, Tshekin Petr Heinrichin 6-2 ja välierässä Serbian Luka Popovicin 6-0. Gazozin ja Piipon lisäksi olympiapaikan tähtäinjousessa sai Ison-Britannian Patrivk Huston.

- Upea fiilis, mutta menee varmaan hetki ennen kuin tajuaa, mitä oikeasti tuli tehtyä. Päivän tiukin matsi oli heti alussa, kun ammuttiin Antin (Tekoniemi) kanssa 1/16-matsia. Kun loput matsit ammuttiin omiin tauluihin, niin pääsi keskittymään pelkästään omaan ammuntaan, Piippo kertasi Jousiampujain liiton tiedotteessa.

- Jännitys oli todella korkealla koko päivän, mutta onneksi se ei haitannut osumista. Viimeinen "kultamatsi" meni sitten jo rennosti, kun tuloksella ei enää ollut merkitystä, vaikka viimeinen uusintanuoli tosin jäi hieman harmittamaan.

Naisten puolella Taru Kuopan hyvin alkanut päivä tyssäsi puolivälieriin, kun Valko-Venäjän Hanna Marusava voitti ottelun 6-0.

Lähteet: Jousiampujain liiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat