Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hermoja vaatineessa kuntoutuksessa Pitkämäellä tiukempi aikataulu kuin lääkärillä

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki saattaa kilpailla jo Tukholman Timanttiliigassa kesäkuun puolivälissä.

urheilu
Tero Pitkämäki
Tero PitkämäkiTomi Hänninen

Kotimainen yleisurheilukausi starttaa todenteolla tuota pikaa, mutta Tero Pitkämäki joutuu katselemaan avauskilpailuja vielä sivusta - kuitenkin vain hetken. Pitkämäki on kuntoutunut jälleen kerran ennätysvauhtia.

- Kuntoutuminen sujuu vähintäänkin aikataulussa. Minulla aikataulu oli paljon tiukempi kuin lääkärillä. Oletin, että toivun äkkiä ja niin myös tapahtui. Tukholman Timanttiliigan kisa on mahdollisuuksien rajoissa ja viimeistään juhannuksena heitän Kuortaneella, Pitkämäki kertoo.

"Olisi ehkä pitänyt tehdä jo aiemmin"

Kokeneen urheilijan uraan on mahtunut loukkaantumisia aiemminkin. Yksi dramaattisimmista on Moskovan MM-kisakesän 2013 tapahtumasarja. Kesäkuussa Pitkämäki joutui leikkaukseen kylkiluuvamman ja revenneen vatsalihaksen takia. Huiman kuntoutuksen jälkeen hän heitti elokuisissa MM-kisoissa hopeaa tuloksella 87,07. Tällä kaudella Pitkämäki oli leikkauspöydällä jo toukokuun alussa.

- Kyllä tämä kuntoutus vaati alkuun hermoja, kun loukkaantuminen tapahtui jo maaliskuun alussa ja ensimmäiset kaksi kuukautta paraneminen oli todella hidasta. Kun lähentäjän jänne katkesi lopullisesti, tuli leikkausvaihtoehto akuutiksi. Se paransi kivut heti pois. Olisi ehkä pitänyt tehdä jo aiemmin, Pitkämäki pohtii jälkikäteen.

"Olen heti heittovalmis"

Suomen keihäsvaltti on heittänyt leikkauksen jälkeen vauhdin kanssa noin viikon verran. Ensi viikolla Pitkämäki siirtyy kovemman heittämisen pariin.

- Kyllä kilpailuvauhtinen heittäminenkin on hyvässä hanskassa, kun on fyysisesti hyvässä kunnossa ja itseluottamusta kropassa. En näe syytä, miksi kilpailuheitot eivät kulkisi.

- Talviharjoituskausi oli hyvä ja se näkyy tämän päivän tekemisessä. Olen heti heittovalmis. Treenattu on jatkuvasti. Pikku viilaus vain. Ei tämä ole mikään huono tilanne, Pitkämäki vakuuttaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat