Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Presidentti Niinistö paikallisottelun yhteenotoista: Mitäs tekemistä sillä on jalkapallon kanssa?

Presidentti Sauli Niinistön mielestä on kuitenkin hienoa, että Suomessa on syntymässä jalkapallon kannatuskulttuuria.

urheilu
Presidentti Sauli Niinistö.
Ilkka Kemppinen / Yle

Presidentti Sauli Niinistön vierailussa TV1:n Ykkösaamussa keskusteltiin myös jalkapallosta. Niinistö on Palloliiton entinen puheenjohtaja.

HJK:n ja HIFK:n kannattajat ottivat torstaina yhteen Stadin derbyn yhteydessä. Yhteenottojen rauhoittamiseen tarvittiin myös poliisia ja poliisihevosia.

– Paikallisotteluhenki, jota nähtiin ennen ottelua, oli hienoa. On hienoa, että meilläkin on tällaista kulttuuria syntymässä. Mutta tunnelmat menivät yli. Minun on äärettömän vaikea ymmärtää purkauksia, jotka kohdistetaan viranomaisiin tai eläimiin. Mitäs tekemistä sillä on jalkapallon kanssa, ei yhtään mitään, Niinistö sanoi.

Suomen miesten maajoukkue on aloittanut uuden päävalmentajansa Hans Backen johdolla vaisusti neljällä tappiolla. Niinistö oli pallkkaamassa edellistä päävalmentajaa Mixu Paatelaista, jonka kausi päättyi potkuihin.

– Jalkapallossa ja muissakin joukkuelajeissa näyttää olevan valmentajan työsuhde aika herkillä. Täytyy toivoa, että Backe onnistuu. Olen sitä mieltä, että nyt on kovin aikaista tehdä johtopäätöksiä. Syksyllä sitten nähdään missä ollaan.

Niinistö aikoo seurata kesän EM-turnausta.

– Totta kai, eihän sitä televisiosta irti pääse, jos vain mahdollisuus on.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat