Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lumilautailun MC: Laax, lumilautailun halfpipe
  • Wengen, miesten syöksylasku
  • Hiihdon Ski Classics
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen naiset suunnistivat viestikultaa

Suomen naiset ottivat Tshekin EM-kisojen päätöspäivänä viestikultaa joukkueella Sari Anttonen, Marika Teini ja Merja Rantanen, joka ankkuriosuudella ratkaisi viestivoiton Suomelle.

urheilu
Suomen EM-kultajoukkue Merja Rantanen (vas.), Marika Teini ja Sari Anttonen
SSL/Paula Lehtomäki

Anttonen ja Teini hoitivat viestin alkuosuudet mallikkaasti, Rantanen pääsi ankkuriosuudelle viidentenä parin minuutin takaa-ajomatkalla. Edellä menneet joukkueet tekivät vaikeissa tiheikkörasteissa virheitä vuorotellen, ja Rantanen nousi kisan loppupuolella kärkitaisteluun.

Viimeiset rastivälit Rantanen tuli hieman Ruotsin Tove Alexanderssonin jäljessä, mutta nousi viimeisen rastin jälkeen loppukirissä väkisin ruotsalaisen ohi.

Suomen viestin aloitti Sari Anttonen, jolle paikka Suomen ykkösjoukkueessa oli jännittävä.

- Kun kuulin valinnasta, alkoi jännittää, mutta yön yli nukuttuani olin että vitsi, kun hienoa päästä MM- ja EM-mitalistin kanssa samaan joukkueeseen. Yhden välin kierto oli ehkä huono reitinvalinta, mutta muuten suoritus oli siisti. On tämä viestin seuraaminen ollut niin jännittävää, että en ole loppuverkalle ehtinyt, Anttonen kertoi tunnelmiaan areenalla.

Toisen osuuden viejä Marika Teini jatkoi hyviä EM-suorituksiaan ja toi Suomen vaihtoon viidentenä.

- Tiesin, että eilen vedin itseni niin loppuun, että tänään ei ole fyysisesti hyvä päivä. Suunnistuksellisesti suoritus sujui hyvin, joten kyllä päivän suoritus hyvä taisteluvoitto oli. Kun näin, kuinka vahvalta Merja näytti varvauksessa (areenan läpijuoksussa ennen loppulenkkiä), tiesin, että kyllä tämä tästä hoituu. Luotin täysin Merjaan ja siihen, että häntä ei kukaan loppukirissä voita, Teini juhli.

Rantanen lähti ankkuriosuudelle parin minuutin takaa-ajomatkalta. Edellä menneet joukkueet tekivät vaikeissa tiheikkörasteissa virheitä vuorotellen, ja Rantanen nousi kisan loppupuolella kärkitaisteluun. Viimeiset rastivälit Rantanen tuli hieman Ruotsin Tove Alexanderssonin jäljessä, mutta nousi viimeisen rastin jälkeen loppukirissä väkisin ruotsalaisen ohi.

- Uskalsin luottaa omaan loppukiriini ja otin loppulenkin rauhassa tilannetta tarkkaillen. Mielessä kävi, että sijoitus on nyt omissa käsissäni, vaikka en tilannetta tiennytkään. Oliko se oikeasti kultaa? Mahtavaa, mahtavaa! Rantanen iloitsi maalissa ja kertoi luulleensa taistelevansa hopeasta.

Miehet seitsemänsiä

Suomen miehet sijoittuivat EM-viestissä seitsemänneksi joukkueella Olli-Markus Taivainen, Olli Ojanaho ja Mikko Siren. Miesten viestin voitti Sveitsi kovalla kakkosjoukkueellaan Florian Howald, Baptiste Rollier ja Martin Hubmann. Norja otti EM-hopeaa ja isäntämaa Tsekki pronssia.

Suomen miesten viesti alkoi vaisusti. Kahden osuuden jälkeen Suomen molemmat joukkueet olivat useita minuutteja kärjestä. Ankkuriosuudella kakkosjoukkueen Mikko Siren onnistui nostamaan miesten EM-sijoituksen seitsemänneksi. Siren oli yksi ankkuriosuuden nopeimmista.

Lähteet: Suunnistusliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat