Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu

Blondikolmikko tekee historiaa Rion olympialaisissa

Virolaiskolmikko Leila, Liina ja Lily Luik kirjoittaa uutta olympiahistoriaa 14. elokuuta 2016 Riossa.

urheilu
Leila, Liina ja Lily Luik
Leila, Liina ja Lily Luik Luikin facebook-sivusto

Naisten maratonin starttiviivalla nähdään Riossa kolme samannäköistä urheilijaa. Kyse ei ole näköharhasta, sillä identtiset virolaiskolmoset Leila, Liina ja Lily Luik lähtevät vierekkäin matkaan.

Olympiahistoriassa ei ole ennenkuulumatonta, että kaksoset esiintyvät samassa tapahtumassa, mutta Luikin sisaruksien kerrotaan olevan ensimmäisen identtinen kolmikko, joka kilpailee samassa urheilutapahtumassa olympialaisissa.

Sinisilmäiset blondit vaihtoivat vasta myöhäisellä iällä, 25-vuotiaina tanssin pitkänmatkan juoksemiseen. Riossa 30-vuotias kolmikko ei kuulu ennakkoon maratonin suosikkien joukkoon, mutta silti he ovat paistatelleet kansainvälisen median parrasvaloissa.

Vajaat kuusi vuotta he ovat eläneet omien sanojensa mukaan urheilulle 100 prosenttisesti ja pitäneet talvikaudella korkeanpaikan juoksuleirejä muun muassa Keniassa. Kesäkuusta alkaen Luikit viettävät viimeistelyleiriä Pohjois-Italiassa, josta he matkaavat Rioon.

- Meillä on ollut koko ajan slogani "Trio to Rio". Unelmamme konkretisoituu meille vasta enemmän, kunhan saavumme Rio de Janeiroon, Liina Luik makustelee.

Mistä nämä sisarukset sitten erottaa toisistaan?

Viron parin vuoden takaisen mediaoppaan mukaan se on hyvin helppoa: "Leila on sentin pidempi kuin Liina ja kaksi senttiä pidempi kuin Lily. Liinalla on syntymämerkki leuassaan. Lily puolestaan osaa jonglöörata ja viheltää”

Lähteet: Reuters - Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat