Sarjanousija PS Kemi kipusi jo kolmanneksi, Interin kausi jatkuu ohdakkeisena

PS Kemi jatkoi vakuuttavia otteitaan kaatamalla vieraissa Interin. Sitä vastoin turkulaisjoukkue ei pystynyt kääntämään tappiollista kulkuaan uuden päävalmentajansa johdolla.

Joona Veteli Kuva: PS Kemi Kings

TURKU. Kahdessa vuodessa Kakkosesta Veikkausliigaan noussut PS Kemi jatkaa hyviä otteitaan. Inter kaatui vierasottelussa maalein 2–0 ja voitto nosti kemiläisjoukkueen sarjataulukossa jo kolmanneksi. Ottelun hahmoja oli avausmaalin syöttänyt Joona Veteli, joka osasi löytää syyt kolmen pisteen matkaamiseen Kemiin.

– Puolustimme hyvin, saimme vastahyökkäyksistä paljon maalipaikkoja ja niistä teimme tarvittavat maalit. Ei meillä ollut periaatteessa mitään hätää tässä ottelussa. Ei Inter saanut aikaiseksi mitään hirveän vaarallista, Veteli summasi.

Interin laukaustarkkuus ei ollut riittävällä tasolla ottelun aikana, sillä maalinsa puhtaana pitäneelle Kemin veräjänvartija Juhani Pennaselle ei kirjattu yhtään torjuntaa. Kertaalleen Inter sai pallon tolppaan, mutta niin sai Kemikin.

Kemin vahvuus kuluvan kauden otteluissa on ollut tiivis joukkueena puolustaminen ja selkeät vastahyökkäykset. Kauden viidennen maalinsa viimeistellyt englantilaishyökkääjä Billy Ions iski päätösnumerot loppuhetkillä puhtaasta vastahyökkäyksestä.

– Olemme olleet kuluvan kauden musta hevonen ja yllättäneet varmasti jokaisen vastustajan sillä, että osaamme pelata tällä sarjatasolla. Ei kolmanneksi nouseminen sinällään ole hirveä yllätys, sillä kaikki ovat tienneet että pystymme lyömään kampoihin jokaiselle joukkueelle, Veteli sanoi.

Kemissä ei tyydytä pelkästään sarjapaikan varmistamiseen. Ainakin, jos on uskominen täksi kaudeksi Jarosta takaisin kotikonnuilleen palannutta keskikenttämiestä.

– Kyllä me halutaan lähteä mitaleita tavoittelemaan, Veteli totesi ilmekään värähtämättä.

– Totta kai pelin pitää vielä kehittyä. Toisinaan ottelumme ovat olleet liikaa päästä päähän menoa. Meidän pitää pystyä välillä myös hallitsemaan palloa, hän jatkoi.

Henkilökohtaiset virheet ratkaisivat

Inter on voittanut vain yhden seitsemästä edellisestä liigakamppailustaan. Job Dragtsman poislähdön jälkeen valmennusvastuun ottanut Jami Wallenius teki taktisia muutoksia pelaajien pelipaikoille. Aiemmin laitapuolustajana pelannut Joni Aho siirtyi keskikentän keskustaan ja laitahyökkääjä Solomon Duah otti pakin paikan.

Duahin siirtäminen laitapakiksi ei kuitenkaan ollut onnistunut ratkaisu, sillä Kemin molemmat maalit syntyivät Inter-pelaajan myötävaikutuksella. Ensimmäisessä osumassa Duah unohti oman pelaajansa keskityspallossa ja toisessa osumassa läpiajotilanne syntyi hänen ohipotkustaan.

– Tappio on totta kai iso pettymys. Peli ei ole viime aikoina kulkenut ja tappioita on tullut. Tänään saimme peli-ilmeen erilaiseksi ja saimme luotua paikkoja. Emme olleet huolellisia omassa päässä ja niistä syntyi pari helppoa maalia. Pitää olla kuitenkin ylpeä joukkueesta, sillä tämä oli kolmas peli viikon sisällä ja jaksoimme painaa hyvin loppuun saakka, Ari Nyman kertoi.

Dragtsman poislähteminen tuli yllätyksenä koko joukkueelle, eikä kakkosvalmentajan paikalta vastuuseen nousseella Walleniuksella ollut aikaa valmistaa joukkojaan otteluun kuin yhden harjoituksen verran.

– Pyrimme pitämään pelin mahdollisimman yksinkertaisena. Tiesimme Kemin vaarallisuuden vastahyökkäyksissä. Noudatimme hyvin sovittua taktiikkaa ja saimme luoduksi paikkoja, mutta emme saaneet maaleja aikaiseksi, Nyman sanoi.

Veikkausliiga vetäytyy sunnuntain kolmen ottelun jälkeen pienelle maaottelutauolle ja palaa tositoimiin puolentoista viikon päästä torstaina 9. kesäkuuta. Kokenut Nyman haluaa positiivisten asioiden jatkuvan tauon jälkeen.

– Meidän täytyy tehdä vain lujasti hommia tauon jälkeen. Uskon, että tämä kääntyy vielä hyväksi. Kaikki lähtee treenikentältä ja siellä pitää tehdä kaikki mahdollisimman hyvin. Pelaajamme ovat varmasti pettyneitä tulokseen, mutta tämänkertainen peli-ilmeemme antaa taatusti uskoa tulevaan, Nyman totesi.