Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Real Madrid juhlii Mestarien liigan voittoa! – Atletico kompastui rangaistuspotkuihin

Jalkapallon Mestarien liigan voittaja vuosimallia 2016 ratkesi Milanossa rangaistuspotkukilpailuun, jonka vei nimiinsä Real Madrid.

urheilu
Real Madrid vei Mestarien liigan voiton kaudella 2015-16.
Real Madrid vei Mestarien liigan voiton kaudella 2015-16. EPA

Katso finaalin huippuhetket ja koko rp-kilpailu täältä!

Real Madrid pääsi kokeneella avausmiehistöllä tauolle 1-0-johdossa. Toni Kroosin vapaapotku keskialueelta leijaili Gareth Balelle, jonka pääjatkon tuikkasi Atleticon verkkoon tärkeiden maalien mies Sergio Ramos.

Realin osuma, joka syntyi 15 minuutilla, näytti hidastuskuvan perusteella paitsiolta. Takaiskun jäkeen Atletico piristyi ja pääsi paremmin peliin mukaan, vaikka se ei näkynyt tulostaululta.

Toisen puoliajan alussa Atletico sai rangaistuspotkun, kun Realin Pepe rikkoi Fernando Torresia. Atleticon Antoine Griezmann epäonnistui kuitenkin huippupaikassa ja täräytti pallon ylärimaan.

Real Madridin Marcelo lohduttaa Atleticon Antoine Griezmannia, joka epäonnistui rangaistuspotkussaan 48. minuutilla.
Real Madridin Marcelo lohduttaa Atleticon Antoine Griezmannia, joka epäonnistui rangaistuspotkussaan 48. minuutilla. EPA

Griezmann oli ensimmäinen pilkun tuhrija Mestarien liigan finaalissa sitten vuoden 2012 ja Arjen Robbenin. Tuolloin Robbenin epäonnistuminen koitui Bayern Münchenin kohtaloksi, kun saksalaisseura hävisi rangaituspotkukilpailussa Chelsealle.

Vaikka Atletico oli aktiivisempi toisella puoliajalla ja sai pari läheltä piti -tasoituspaikkaa, niin Realin etsikkoaika nähtiin 78. minuutilla, kun Gareth Balella ja Cristiano Ronaldolla oli paikat viedä Real Madrdin jo kahden maalin johtoon.

Vain minuuttia myöhemmin Atletico Madrid nousi 1-1:een, kun belgialainen vaihtomies Yannick Carrasco onnistui läheltä Juanfranin keskityksestä. Viime kesänä Monacosta Atleticoon siirtyneelle Carrascolle Mestarien liigaosuma oli ensimmäinen uudessa seurassa.

Bale oli lähellä puskea ratkaisun 86. minuutilla, mutta Realin ja Balen harmiksi oman pelaajan, Pepen takaraivo oli tiellä kun peliväline oli matkalla ylänurkkaan. Varsinainen peliaika päättyi 1-1-lukemiin.

Ronaldolla oli ensimmäisellä jatkoaikapuoliskolla - 97. minuutilla - paras paikka tehdä maali ja viedä Real Madrid johtoon Iscon antamasta kulmapotkusta, mutta supertähden viimeistely ontui.

Atleticon pelaajat pettyivät Mestarien liigan finaalissa 2016.
Atleticon pelaajat pettyivät finaalin lopputulokseen. EPA

Mestarien liigan voittaja selvisi lopulta rangaistuspotkuilla. Realin kaikki viisi laukojaa (Lucas Vazquez, Marcelo, Bale, Ramos ja Ronaldo) onnistui, kun taas Atletico kompastui Juanfranin tolppakutiin. Cristiano Ronaldo sinetöi viidentenä ampujana arvostetun ja himoitun pokaalin Real Madridille.

Atleticon valmentajavelho Diego Simeone sanoi menevänsä pikatahdilla kotiin nuolemaan haavojaan, mutta totesi samaan hengenvetoon, että kaksi finaalipaikkaa kolmeen vuoteen on uskomaton saavutus sinänsä.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo sinetöi pilkkumaalillaan Real Madridin Mestarien liigavoiton.EPA

Zinedine Zidanesta tuli toinen valmentaja, joka on voittanut Mestarien liigan niin pelaajana kuin valmentajana. Aiemmin samaan on pystynyt vain Frank Rijkaard. Hollantilainen oli voittamassa pelaajana (Ajax) pokaalia kaudella 1995-95 ja valmentajana (FC Barcelona) kaudella 2005-06.

Zidane korvasi tammikuussa Rafael Benitezin ja tarvitsi vain neljä kuukautta sekä 24 päviää siihen, että hän johti päävalmentajana Real Madridin Mestarien liigan voittajaksi.

Real Madrid juhlii 29.5. 2016
EPA

Real Madridille Euroopan parhaan jalkapalloseuran titteli oli jo yhdestoista. Ronaldo oli Realin MVP-pelaaja, sillä maaliahne kärkimies teki Mestarien liigan 12 ottelussa peräti 16 maalia ja pyssytti ratkaisevan rangaistuspotkun finaalihuipennuksessa.

Suosittelemme

Tuoreimmat