16-vuotias teki ME-tuloksen ja ylitti olympiarajan - ei riitä Ruotsin olympiakomitealle

Seiväshyppääjä Lisa Gunnarsson ylitti lauantaina riman korkeudesta 450. Ruotsin olympiajoukkueeseen tuloksella ei ole asiaa.

urheilu
Lisa Gunnarsson
AOP

Lisa Gunnarsson teki lauantaina kovan tempun Ranskan Pezenasissa. Vasta 16-vuotias seiväshyppääjä ylitti riman korkeudesta 450 ja teki ikäluokkansa maailmanennätyksen.

Gunnarssonin tulos ylittää Rion olympialaisten tulosrajan eikä ole yksittäinen suonenveto. Ruotsalainen antoi talvikaudella painetta maansa ykköshyppääjälle, 22-vuotiaalle Angelica Bengtssonille, tuloksella 449.

Jos nuori nainen haluaa mukaan olympiakoneeseen, on tuloksen kuitenkin vielä parannuttava. Ruotsin olympiakomitea on asettanut tulosrajaksi 455.

- En ole pettynyt, teinhän uuden ennätykseni. Nyt pitää vain edetä askel kerrallaan, ehkä ylitän 455 jossain toisessa kisassa, Gunnarsson sanoo Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Varsinainen tavoite on Tokion kesäkisoissa neljän vuoden kuluttua. Matka Brasiliaan olisi miellyttävä yllätys, ei varsinainen tavoite.

- Olen vasta 16. Jos matkaisin olympialaisiin, menisin vain kokeilemaan, miten siellä menee. Se olisi selkeästi bonus, Gunnarsson toteaa realistisesti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat