Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Käsittämätön aika satasella 40-vuotiaana! - jo 20 vuotta pikajuoksuhuipulla

Huhtikuun alussa 40 vuotta täyttänyt pikajuoksija Kim Collins teki sunnuntaina tempun, johon ei ole pystynyt kukaan toinen planeetallamme.

urheilu
Kim Collins lehdistötilaisuudessa.
EPA

Saint Kitts ja Nevisin tunnetuin henkilö viiletti Bottropin yleisurheilutapahtumassa suoran mitan sallituissa oloissa (+1,9 m/s) häkellyttävään aikaan 9,93, joka on samalla ikämiehen oma ennätys.

Kim Collinsilta löytyy palkintohyllyltä muun muassa neljä ulkoratojen henkilökohtaista MM-mitalia, mutta kokeneen pikajuoksijan uskomaton vauhti sen kun yltyy miehen lisääntyneistä ikävuosista huolimatta. Collins oli mukana jo Atlantan olympialaisissa vuonna 1996.

Collins on todellinen poikkeusyksilö, joka on noussut huipulle nuorena ja pysynyt siellä hämmästyttävän vanhaksi.

Ihminen saavuttaa urheilulääkäreiden mukaan tavallisesti fyysisen huippunsa 20–25 ikävuoden tietämillä ja rapistuminen alkaa noin 30-vuotiaana. Nopeuslaji kuten satasen juoksu on urheilulääkäreiden mukaan tyypillinen laji, joissa huippu-ura painottuu pikemminkin alle 30 ikävuoteen kuin sen yli.

Vasta viime viikolla Collins uhosi, että hänen tavoitteenaan on olla ensimmäinen yli 40 vuotias ja alle kymmenen sekunnin alittanut sprintteri ja ripustaa heti sen jälkeen juoksupiikkarit ylähyllylle homehtumaan. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat