Suora

  • Uinnin MM
  • Jääkiekkokierros
  • Jonatan Johansson jalostaa jalkapalloaivojaan uudessa roolissa Skotlannissa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Espanja huuhtoo MM-pettymystä – tulisiko kolmas peräkkäinen EM-kulta?

Hallitseva Euroopan mestari Espanja pelasi kaksi vuotta sitten MM-kisoissa surkeasti. Nyt uudistunut joukkue hakee paluuta arvokisojen kultakantaan. Lue maaesittely ja asiantuntija Petri Pasasen arvio!

La Liga
Espanja voitti EM-kisat 2012
Näihin tunnelmiin päättyivät EM-kisat neljä vuotta sitten.AOP

D-lohko: Espanja, Turkki, Tshekki ja Kroatia.

Jalkapallon arvokisoja vuosina 2008–2012 dominoinut Espanja otti valtakaudellaan kaksi Euroopan mestaruutta ja välissä MM-kultaa. Se lähtee tämän kesän EM-kisoihin siis hallitsevana mestarina, mutta viime arvokisat menivät maalta aivan penkin alle.

MM-turnaus Brasiliassa oli Espanjalta pannukakku ja alkulohkotappiot Hollannille ja Chilelle jättivät Vicente Del Bosquen miehistön sensaatiomaisesti alkulohkoon. Paras lääke pettymykseen olisi menestys Ranskan kisoissa.

Karsinnoissa Espanja jyräsi lohkonsa ylivoimaiseen voittoon häviämällä vain kerran Slovakialle. Maan paras maalinsylkijä oli viiden osuman Valencia-hyökkääjä Paco Alcacer, mutta Del Bosquella oli varaa jättää hänet varsinaisen EM-joukkueen ulkopuolelle.

Ryhmä on muutenkin uudistunut, sillä rannalle kisoista jäivät myös Chelsean Diego Costa, Manchester Unitedin Juan Mata, Arsenalin Santi Cazorla ja Atletico Madridissa säväyttänyt Fernando Torres.

Tulivoimaa löytyy silti, ja Espanja on yksi kisojen ennakkosuosikeista. D-lohkossa se on ennakkoon selvästi sekä Turkin, Tshekin että Kroatian edellä.

Yle Urheilun asiantuntija Petri Pasasen arvio:

- Jos on hallitseva Euroopan- ja maailmanmestari, niin sitten saakin pelata vähän huonommat arvokisat väliin. Nyt Espanja tulee takaisin ja on suosikki näissäkin kisoissa. Mukana on uuden sukupolven pelaajia, jotka eivät vielä ole voittaneet niin paljoa. Espanjalla on hyvä sauma jälleen kerran, vaikka se onkin vähän menettänyt sitä sädekehää, joka sillä oli vielä muutama vuosi sitten. Silti joukkue herättää edelleen kunnioitusta.

Espanjan joukkue EM-kisoihin

Maalivahdit
Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)

*Puolustajat
*
Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Juanfran (Atletico Madrid), Hector Bellerin (Arsenal)

*Keskikenttäpelaajat
*
Bruno Soriano (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atletico Madrid), Thiago Alcantara (Bayern München), Andres Iniesta (Barcelona), David Silva (Manchester City), Pedro Rodriguez (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea), Nolito (Celta Vigo)

Hyökkääjät
Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Alvaro Morata (Juventus), Lucas Vazquez (Real Madrid)

Lue lisää Espanjan historiasta täältä!

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Suosittelemme

Tuoreimmat