Suora

  • Uinnin MM
  • Jääkiekkokierros
  • Jonatan Johansson jalostaa jalkapalloaivojaan uudessa roolissa Skotlannissa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Portugali roikkuu Ronaldon varassa – mihin suuntaan tähden pelihuumori kallistuu?

Portugalin maajoukkue on täynnä hyviä pelaajia, mutta yksi supertähti on silti ylitse muiden. Cristiano Ronaldon pelivireen ja -kunnon on oltava täydellinen, jotta menestyksestä voisi haaveilla. Lue maaesittely ja asiantuntija Petri Pasasen arvio!

Cristiano Ronaldo
Ronaldo tuuletus Tshekki Portugali
EPA

F-lohko: Portugali, Islanti, Itävalta ja Unkari.

Kovien odotusten Portugali lähtee kisoihin F-lohkon suurimpana ennakkosuosikkina. Real Madrid -tähti Cristiano Ronaldo on joukkueen suurin nimi, ja hänen pelihuumorinsa vaikuttaa joukkueen ilmeeseen.

Karsinnoissa Ronaldo paukutti viisi osumaa ja oli Portugalin paras maalintekijä. Joukkue hävisi vain yhden pelin ja eteni lohkovoitolla kisoihin.

Ronaldo oli mukana jo EM-kisoissa 2004, kun Portugali eteni kotikisojensa finaaliin. Siellä superyllättäjä Kreikka oli kuitenkin parempi, ja tuolloin vasta 19-vuotiaan supertähden turnaus päättyi kyyneliin. Mahdollisuus pettymykseen on myös nyt, koska Portugalissa odotukset ovat joka turnaukseen niin kovat.

Kokenut joukkue etenee lohkostaan jatkoon, ja sen jälkeen kaikki on mahdollista. Jo välieräpaikkaankin kuitenkin vaadittaisiin suurta venymistä, johon on viime arvokisojen otteilla vaikea uskoa. Hyvin puolustava ja terävästi vastaan iskevä joukkue on kuitenkin yllätysvalmis, jos pelihuumori osuu kohdalleen.

Yle Urheilun asiantuntija Petri Pasasen arvio:

- Portugalilla on muitakin erittäin hyviä pelaajia kuin Ronaldo, ja laatua löytyy. Mutta kun siellä on noin iso pelaaja, niin kyllä muut varmasti katsovat, miten hänen pelinsä kulkee. Ronaldo varmasti hallitsee joukkuetta aika vahvasti ja vaikuttaa siten sen ilmapiiriin.

- Jos Portugali pääsee johtoon varsinkin pudotuspeleissä, niin silloin se on vaikea vastustaja. Mutta jos suoritukset ja tulokset lähtevät menemään alaspäin heti ensimmäisestä pelistä lähtien, niin sitten voidaan puhua jonkinlaisesta flopista. Vielä ei kuitenkaan ole yhtään peliä pelattu.

Portugalin joukkue EM-kisoihin

*Maalivahdit *
Rui Patricio (Sporting Lissabon), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb)

Puolustajat
Vieirinha (Wolfsburg), Raphael Guerreiro (Lorient), Cedric Soares (Southampton), Eliseu (Benfica), Bruno Alves (Fenerbahce), Jose Fonte (Southampton), Ricardo Carvalho (Monaco), Pepe (Real Madrid)

Keskikenttäpelaajat
William Carvalho (Sporting Lissabon), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Monaco), Adrien Silva (Sporting Lissabon), Joao Mario (Sporting Lissabon), Andre Gomes (Valencia), Renato Sanches (Benfica/Bayern München)

Hyökkääjät
Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille), Nani (Fenerbahce), Ricardo Quaresma (Besiktas), Rafa Silva (Braga)

Lue lisää Portugalin maajoukkueen historiasta!

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Suosittelemme

Tuoreimmat