Suora

  • Uinnin MM
  • Jääkiekkokierros
  • Jonatan Johansson jalostaa jalkapalloaivojaan uudessa roolissa Skotlannissa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Itävalta valmis jatkopeleihin – Alaban johdolla eteenpäin

Bayern München -tähti David Alaba johdattaa Itävallan EM-viheriöille. Maalla on hyvät mahdollisuudet jatkoon, mutta siitä eteneminen vaatisi ison yllätyksen. Lue maaesittely ja asiantuntija Petri Pasasen arvio!

Bundesliiga (naiset)
David Alaba on Itävallan maajoukkueen suurin tähti.
David Alaba on Itävallan maajoukkueen suurin tähti.AOP

F-lohko: Portugali, Islanti, Itävalta ja Unkari.

Karsintalohkonsa vakuuttavasti klaarannut Itävalta on nyt ensimmäistä kertaa pelaamalla mukana EM-kisoissa. Kesällä 2008 se isännöi turnausta yhdessä Sveitsin kanssa, mutta tuolloin tie tyssäsi tylysti alkulohkoon.

Karsinnoissa joukkue peittosi Venäjän kahdesti ja jätti myös Ruotsin taakseen. Itävalta latoi kymmenessä ottelussa 22 maalia, joista kokenut Basel-hyökkääjä Marc Janko teki seitsemän. Tulitukea ryhmässä takaavat myös Stoken Marko Arnautovic, Stuttgartin Martin Harnik ja Bayern Münchenin David Alaba, joka myös loistaa joukkueensa suurimpana tähtenä.

Itävalta onkin viime vuosina tehnyt uutta nousua tuoreen sukupolvensa avulla. Materiaali ei ole kuitenkaan niin hyvä, että joukkueelta voisi odottaa suurta menestystä ainakaan näissä kisoissa.

Itävallan päävastustajat F-lohkossa ovat Islanti sekä Unkari, ja voitot niistä toisivat varmasti himoitun jatkopaikan. Yllätysvalmius on myös Portugalia vastaan.

Yle Urheilun asiantuntija Petri Pasasen arvio:

- Jos Itävalta pääsee lohkosta jatkoon, niin puhutaan menestyksekkäistä kisoista. Tähtipelaajien pitää onnistua. Sitten katsotaan, kuka sieltä tulee pudotuspeleissä vastaan.

Itävallan joukkue EM-kisoihin

Maalivahdit
Robert Almer (Austria Wien), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Özcan (Ingolstadt)

*Puolustajat
*
Aleksandar Dragovic (Dynamo Kiova), Christian Fuchs (Leicester), György Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Mönchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prödl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham)

Keskikenttäpelaajat
David Alaba (Bayern München), Marko Arnautovic (Stoke), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (RB Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Alessandro Schöpf (Schalke)

*Hyökkääjät
*
Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (FC Basel)

Lue lisää Itävallan maajoukkueen historiasta täältä!

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Suosittelemme

Tuoreimmat