VPS minimoi viime hetkellä IFK:n pisteet - ”Pomminvarmat pojot”

Kaikki näytti selvältä IFK Mariehamnin voiton kannalta, kun toinen jakso alkoi kotijoukkueen 2-0-johtoasemassa.

urheilu
Jani Lyyski, IFK Mariehamn
Jani Lyyski, IFK MariehamnTomi Hänninen

VPS teki kuitenkin hienon nousun ja ottelu päättyi lukemiin 2-2.

- Puoliajalla sanottiin että ottelu on just siinä missä halutaan sen olevan. Tehtiin vastaiskuista kaksi hienoa maalia ja peli oli aivan kontrollissa. Meidän täytyy katsoa peiliin. Pelattiin hyvin mutta se ei riittänyt, summasi IFK-kapteeni Jani Lyyski.

IFK Mariehamnin taktiikka oli selvä ja se piti. Taktiikka perustui kontrolliin. Kontrolli oli mutta tulos ei ollut toivottu.

- Meidän taktiikka oli antaa Vepsun pitää palloa silloin tällöin. Pallon riistoista lähdetään nopeasti vastaiskuihin. Taktiikka oli voittaa palloja vähän korkeammalta ja sitten iskeä. Just niin teimme ne kaksi maalia. Tuntui jo siltä, että tämä on pomminvarma kolme pojoa. Pelisuunnitelman mukaan mentiin mutta kuitenkin peli loppui 2-2. Se harmittaa, harmitteli Lyyski.

Assisille kauden neljäs maali

IFK Mariehamnin ensimmäisen maalin taikuroi jo yhdeksän minuutin kohdalla Diego Assis. Maali syntyi VPS:n harhasyöttelystä kuudentoista-alueen sisällä.

VPS-maalivahti Evgeny Kobozev syötti pallon suoraan IFK-laituri Brian Spanin jalkaan, joka puolestaan siirsi pallon Assisille. Assis teki kauden neljännen maalinsa.

Maalin jälkeen IFK Mariehamn jatkoi värikästä ja hyvin soljuvaa hyökkäyspelaamistaan. Paikkoja avautui kotijoukkueelle ja VPS puolusti minkä ehti.

Vaasalaiset pyrkivät hetkittäin pallonhallintaan ja onnistuivatkin siinä mutta maalintekopaikoille Vaasan Palloseuraa ei päästetty. Kotijoukkueen puolustus piti jo keskialueen hujakoilla eikä Walter Viitalalla ollut missään vaiheessa hätää maalillaan.

VPS sai jakson puolessa välissää hallinnoida palloa pitkänkin tovin kunnes se koki jo toisen takaiskun IFK:n vastahyökkäyksestä.

Näyttävät harhautukset Robin Sidin toimesta ja pallo livahti toistamiseen ohi Kobozevin. Tässä vaiheessa näytti hyvältä IFK Mariehamnin osalta.

Ensimmäisen jakson paras Vepsulainen oli ehdottomasti Loorents Hertsi joka taisteli jokaisesta pallosta ja pyrki vasenta laitaa pitkin nousemaan. Philip Mantilla sai kuitenkin pidettyä Hertsin poissa maalinteosta.

Tammisen toinen puoliaika

Toiselle jaksolle VPS tuli paremmalla vauhdilla. Kentälle vaihdettiin Eero Tamminen, joka otti vastuuta VPS:n hienosta noususta. Tamminen teki näyttävän nousun pallon kanssa aina rangaistusalueen sisään jossa Anthony Dafaa joutui rikkomaan karkulaista rangaistuspotkun arvoisesti.

Rankkarin toimitti maaliin Pyry Soiri.

Taka-ajo jatkui VPS:n toimesta ja päättyi lopulta onnellisesti tasoitusmaaliin. Lisäajalla pallon toimitti maaliin Eero Tamminen.

- Kyllä tämä tuntui melkein voitolta kun tulee loppuhetkillä tasoihin. Kobozev avasi pitkänä ja pallo kimpoili suoraan siihen eteeni ja vedin vaan maalia päin. Sinne se meni. Täytyy olla tyytyväinen. Olisi ollut raskas lähteä tauolle jos olisimme hävinneet kaksi peliä putkeen, sanoi VPS-sankari Tamminen.

Tamminen tunnustaa, ettei VPS saanut luotuja haluttua määrää maalipaikkoja.

- Ei saatu oikein paikkoja. Tavoittelimme sitä, että saataisiin peli meidän hallintaan mutta se ei sitten auta mitään jos ei saa paikkoja. Paljon parannettavaa vielä on kuitenkin. Paikkoja meidän täytyy luoda enemmän.

Tamminen vaihdettiin kentälle minuutin kohdalla ja kaikesta näki että mies on kunnossa. Seuraavaksi Tamminen suuntaa U21-maajoukkueen mukaan EM-karsinoihin Färsaaria vastaan.

- Onneksi tänään oli pelivuoro. Kulki hyvin tänään. Viime kaudella oikea nilkka vaivasi mutta nyt se alkaa olla hyvä joten kunto on hyvä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat