Huuhkajille upea vierastasapeli maailman kakkosta vastaan - Backen nolla komeasti rikki

Suomen jalkapallomaajoukkue pelasi hienon 1-1 -tasapelin Fifan rankingin kakkosen Belgian vieraana. Kasper Hämäläinen teki Huuhkajien maalin, joka oli Suomen ensimmäinen Hans Backen aikana viidennessä ottelussa.

urheilu
Thomas Vermaelen ja Roman Eremenko taistelevat pallosta.
Thomas Vermaelen ja Roman Eremenko taistelevat pallosta.EPA

Neljällä tappiolla aloittanut Hans Backen Huuhkajat sai keskiviikkona mittarin maailman huipulta, kun Fifan rankingissa toisena oleva Belgia asettui Suomea vastaan Brysselissä. Tulos oli hieno, kun sitkeästi puolustanut Suomi käytti lähes ainoan paikkansa ja haki vierastasapelin maalein 1-1.

Suomen maalin teki toisen puoliajan alussa Kasper Hämäläinen Jukka Raitalan syötöstä ohi Thibaut Courtois'n. Maali oli ensimmäinen Backen aikana, ja se tuli todella loistavaan paikkaan. Upea vierasvoittio karkasi käsistä vasta 89. minuutilla, kun Romalu Lukaku ohjasi rinnallaan maaliviivalta tasoituksen.

Suomi lähti varovaisella ryhmityksellä puolustamaan omaa maaliaan. Ottelun alussa Huuhkajilla ei ollut suurta hätää. EM-kisoihin valmistautuva Belgia piti palloa enemmän, mutta Suomellakin oli joitakin hyökkäyksiä, tosin maalipailkkoihin Huuhkajat ei päässyt. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden Belgian paine kasvoi ja Suomen pallonhallinta jäi todella vähäiseksi.

Belgian ensimmäinen hyvä paikka oli kuuden minuutin kohdalla. Belgia tuli oikealta, Divock Origi keskitti, mutta Michy Batshuayi ei osunut maalipuiden väliin. Hetkeä myöhemmin Manchester Cityn Kevin De Bruynen laukaus meni niukasti ohi.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Jan Vertonghen laukoi vapaapotkun jälkeen vaarallisesti, mutta Lukas Hradecky torjui.

Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuun Marouane Fellaini pääsi puskemaan kulmapotkun jälkeen kohti alanurkkaa, mutta Lukas Hradecky torjui erinomaisesti. Hetkeä myöhemmin Batshuayi puski pallon tolppaan. Laukaukset ensimmäisellä puoliajalla olivat Belgian hyväksi 11-0, mutta maalia kohti laukauksista suuntautui vain kaksi.

Toisen puoliajan alussa Roman Eremenko pääsi vetämään Suomen ensimmäisen laukauksen. Varsin terävän vedon heti 16 viivan ulkopuolelta torjui kuitenkin Thibaut Courtois.

Hetkeä myöhemmin kuitenkin rävähti. Raitala keskitti ja Hämäläinen pääsi kaikessa rauhassa ohjaamaan pallon verkkoon.

Belgia jatkoi maalin jälkeen painostustaan. Vaihdosta kentälle tulleella Christian Bentekellä oli useampi hyvä paikka. Myös Eden Hazard ol ilähellä, mutta maaliin asti Belgia ei palloa tuntunut saavan.

Suomikin pääsi vastahyökkäyksiin, kun Belgia haki entistä innokkaammin tasoitusta. Perparim Hetemaj oli lähellä saada huippupaikan, mutta ei aivan päässyt palloon. Tilanteessa pallo osui hidastusten mukaan belgialalaispuolustajan käteen rangaistusalueella.

Tuloillaan ollut upea voitto karkasi käsistä, kun 89. minuutti oli jo käynnissä. Vaihtomies Romelu Lukaku pääsi ohjaamaan Hradeckyn torjuman pallon lähes maaliviivalta rinnallaan maaliin.

Lisäajalla Hradecky torjui vielä loistavasti Dries Mertensin laukauksen.

*Suomi - Belgia 1-1 (0-0)
*
0-1 Hämäläinen 53
1-1 Lukaku 89

Suomen avauskokoonpano

1 Lukas Hradecky
22 Jukka Raitala
2 Paulus Arajuuri
4 Joona Toivio
13 Kari Arkivuo
19 Alexander Ring
15 Markus Halsti
14 Tim Sparv
8 Perparim Hetemaj
21 Kasper Hämäläinen
7 Roman Eremenko

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat