Kritiikkiä saanut Huuhkaja-luotsi iloitsi hienosta tasurista: "Olen uskomattoman iloinen pelaajien puolesta"

Huuhkajien ruotsalainen päävalmentaja Hans Backe oli todella tyytyväinen, kun Suomi pelasi vieraissa 1-1-tasapelin kivikovaa Belgiaa vastaan.

urheilu
Hans Backe
AOP

Suomen jalkapallomaajoukkue oli todella lähellä kovaa päänahkaa, kun se johti Kasper Hämäläisen maalilla pitkään vierasottelua Belgiaa vastaan.

Maailmanrankingissa kakkosena oleva Belgia pystyi kuitenkin tasoittamaan ottelun 89. peliminuutilla ja sammutti Huuhkajien toiveet upeasta voitosta. Päävalmentaja Hans Backea viime hetken tasoitus ei häirinnyt.

- Ei se ollut katkera takaisku. Heillä oli todella kova paine viimeisten 30 minuutin aikana, Backe totesi.

Suomi oli Backen aikana pelannut ennen Belgia-peliä neljä ottelua tekemättä maaliakaan. Paljon kritiikkiä saaneella päävalmentajalla olikin suuri syy tyytyväisyyteen.

- Saimme vieraissa 1-1-tasapelin maailmanrankingin kakkosta vastaan. Belgialla on uskomattoman paljon hyökkäysvoimaa ja useita tähtipelaajia. Olemme erittäin tyytyväisiä tulokseen ja siihen, kuinka puolustimme suurimman osan pelistä. Hyökkäyspelissämme on vielä tekemistä, Backe myönsi.

"Olemme löytämässä oman pelisysteemimme"

Ottelu oli vasta toinen, jossa ruotsalaisen valmentama Suomi pelaa viiden miehen alakerralla ja ryhmityksellä 5-3-2. Se tuntuu Backen mukaan toimivan hyvin.

- Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen siihen. Avausjaksolla pelasimme lähes virheettömästi ja pidimme Belgian poissa vaarallisilta paikoilta. 1-0-johdossa jouduimme vielä kovemman paineen alle, ja olisi ollut outoa, jos maailmanluokan joukkue ei olisi saanut maalipaikkoja.

- Olen uskomattoman iloinen pelaajien puolesta. He osoittivat asennetta ja työmoraalia tehden hommia koko 90 minuutin ajan.

Tasapeli kovan vastustajan vieraana antaa Huuhkajille varmasti uskoa tuleviin MM-karsintoihin.

- Tämä merkitsee paljon. Tarvitsimme tällaisen tuloksen, jotta voisimme uskoa siihen, että tämä on oikea tie ja tapa pelata. Kun katsoo esiintymisiämme, olemme parantaneet koko ajan. Olemme löytämässä oman pelisysteemimme, Backe iloitsi.

Huuhkajat kohtaa EM-kisoihin valmistautuvan Italian Veronassa maanantaina 6. kesäkuuta.

- Toivon samanlaista esitystä. Vastustaja on täysin erilainen: Belgia pitää paljon palloa, mutta Italia on paljon suoraviivaisempi. On jännittävää nähdä miten käy, kun meidät mitataan tuollaisella pelitavalla, Backe päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat