Entinen seurapomo kertoo Litmasen hienosta eleestä: "Kuka muu olisi tehnyt sellaista?"

Ruotsalaisseura Malmön entinen puheenjohtaja kertoo, että Jari Litmanen olisi ollut valmis palauttamaan allekirjoitusbonuksensa, koska ei pystynyt pelaamaan joukkueessa vammojensa takia kuin muutaman ottelun.

urheilu
Jari Litmanen Malmön paidassa
Jari Litmanen pelasi Malmössä vuosina 2005-2007.AOP

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen pelasi ruotsalaisessa Malmössä vuosina 2005–2007. Suomalaisen aikaa Allsvenskanissa haittasivat useat loukkaantumiset, joiden takia Litmanen pelasi kolmena vuotena vain kymmenessä liigaottelussa.

Malmön puheenjohtajana tuohon aikaan ollut Bengt Madsen kertoo tuoreessa haastattelussa Litmasen hienosta eleestä, kun vammat haittasivat.

- Hän oli niin oikeudenmukainen. Hän vain totesi näin: "En enää tule paremmaksi tai terveemmäksi, ja te olette jo maksaneet allekirjoitusbonuksen – sen te saatte takaisin". Kuka muu pelaaja olisi tehnyt sellaista, sanoo Litmasta selvästi arvostava Madsen Skånesportin Malmö FF:ää käsittelevässä podcastissa. (siirryt toiseen palveluun)

Malmön tuolloinen puheenjohtaja kertoo haastattelussa myös siitä, miten sai houkuteltua Litmasen Etelä-Ruotsiin.

- Soitin vain Jarille ja kysyin, olisiko hän kiinnostunut tapaamisesta. Se järjestyi.

Litmasella vaimoineen oli kuitenkin yksi huoli ennen muuttoa.

- Koska Jarin vaimo oli ensimmäistä kertaa raskaana, he olivat hieman huolissaan asiasta. Siksi järjestin tapaamisen sairaalassa, jossa he tapasivat synnytysosaston johtajan. Sen jälkeen he tunsivat olonsa huojentuneeksi, Madsen sanoo.

Litmanen teki Malmön paidassa pelaamissaan kymmenessä Allsvenskan-ottelussa kolme maalia. "Kuninkaaksi" tituleerattu Litmanen pelasi viimeiset kilpailulliset ottelunsa vuonna 2011 HJK:n paidassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat