Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Hradecky löysi reseptejä Huuhkajien menestykseen: "Ehkä pitää useammin kehua 'Kappea' haastattelussa"

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky oli tyytyväinen tasapeliin Belgiaa vastaan. Joukkueen tekemisessä näkyi vahdin mukaan valtava ero aiempiin otteluihin.

urheilu
Lukas Hradecky kuvassa
AOP

Suomen jalkapallomaajoukkue saavutti hienon tuloksen vieraspelissä Belgiaa vastaan ja oli jopa lähellä voittoa, kunnes Romelu Lukaku tasoitti loppulukemiksi 1-1. Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky oli tyytyväinen, vaikka lopun takaisku kismittikin.

- Tämä oli meiltä vahva esitys. Vaikea matsi, juoksimme varmasti ennätysmäärän metrejä. Kurinalaista puolustamista, ja sitten yritimme iskeä vastaan, Hradecky totesi.

- Maali tuli vähän liian loppuun, se totta kai harmittaa päällimmäisenä.

Maailmanrankingin kakkonen Belgia hallitsi ottelua odotetusti, mutta Huuhkajat pystyi puolustamaan riittävällä tasolla lähes loppuun asti.

- Eihän meillä pallonhallintaa hirveästi ollut, mutta tuollaista joukkuetta vastaan se on vaikeaa. Lopussa ehkä vähän väsyttiin, ja Belgia pääsi liikaa paikkoihin ja keskityksiin. Mutta kaiken kaikkiaan tämä oli hieno matsi, iloitsi takaiskua lukuunottamatta täydellisen ottelun pelannut Hradecky.

Aiemmissa peleissä Huuhkajien puolustus oli vuotanut, ja siihen oli keskitytty paljon ennen Belgia-peliä.

- Se näkyi valtavana erona Puola- ja Norja-matseihin. Meidän pitää tehdä huippuvastustajien olo vaikeaksi, se on meidän resepti menestykseen.

"Nyt on maalitili avattu, eiköhän laiteta putki päälle"

Suomen maalin teki Kasper Hämäläinen, joka onnistui ensimmäistä kertaa maajoukkueessa sitten elokuun 2013.

- Maali muistutti vähän "Gijonin ihmettä", hymyili Hradecky viitaten Teemu Pukin tekemään osumaan, jolla Huuhkajat sai 1-1-tasapelin Espanjan vieraana MM-karsinnassa vuonna 2013.

- Ehkä se on meidän resepti onneen ja iloon, se oli hienosti rakennettu tilanne. Näitä lisää.

Ennen ottelua Hradecky totesi haastattelussa, että "Kappe" hoitaa maalin, ja niinhän siinä sitten kävikin.

- Ehkä pitää useammin kehua "Kappea" haastattelussa. Ehkä se on toinen resepti onneen, hieno maali ja varmasti hänen itseluottamukselleen hyvä asia.

Ennen Belgia-ottelua Huuhkajat oli pelannut päävalmentaja Hans Backen alaisuudessa neljä ottelua tekemättä maaliakaan. Hyvä tulos nostaa joukkueen itseluottamusta, mutta vastus ei ainakaan helpotu – seuraavaksi Suomi kohtaa Italian maanantaina.

- Nyt on maalitili avattu, eiköhän laiteta putki päälle. Toivottavasti Italiassa tehdään yksi-kaksi maalia ja siitä sitten voittoa kohti, Hradecky päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat