Hämäläinen päätti pitkän putken: "Tämä luo uskoa siihen, että pystymme haastamaan isot maat"

Kasper Hämäläinen onnistui hyödyntämään Suomen jalkapallomaajoukkueen ainoan maalipaikan ottelussa Belgiaa vastaan. Hämäläisen osuma päätti Huuhkajien pitkän maalittoman putken.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Kasper Hämäläinen
Kasper HämäläinenAOP

Suomen jalkapallomaajoukkue katkaisi maalittoman putkensa päävalmentaja Hans Backen alaisuudessa ja puristi 1-1-tasapelin Fifan rankingin kakkosen Belgian kanssa.

Huuhkajien maalin iski Kasper Hämäläinen toisen puoliajan alussa. Jukka Raitala keskitti ja Hämäläinen pääsi ohjaamaan pallon verkkoon.

- Kyllä se aina maistuu hyvältä, kun tekee maajoukkueessa maalin. Viime maalista oli vierähtänyt jo vähän turhan pitkä aika. Oli oikein hyvä paikka laittaa pallo pussiin, hieno keskitys Jukalta ja sain laitettua etutolpalta sisään, Hämäläinen kertasi.

Miesten maajoukkue on pelannut Backen alaisuudessa nyt viisi ottelua, joista neljä päättyi tappioon. Maaliero oli neljän ottelun jälkeen synkkä 0-11. Belgia-tasapeli ja maalitilin avaaminen saivat Hämäläisen hymyilemään.

- Jos ennen peliä olisi tiennyt, että tulossa on 1-1-tasapeli, niin kyllä sen olisi ottanut koska tahansa. Hieno peli jätkiltä, olen ylpeä siitä, miten teimme töitä ja uskoimme tähän. Saimme yhden paikan, teimme maalin ja olimme kompakteja. Tietysti heilläkin oli paikkoja ja harmi, että lopussa tuli tasoitus, mutta ehkä tämä oli oikeutettu tulos kuitenkin, Hämäläinen totesi.

Suomen peli eteni Backen taktiikan mukaan. Belgia hallitsi ottelua odotetusti, mutta Huuhkajat pystyi puolustamaan riittävällä tasolla lähes loppuun asti. Puolustuspelin lisäksi joukkue onnistui hyödyntämään liki ainoaksi jääneen maalipaikkansa.

- Vielä voisimme pitää palloa vähän enemmän, että saisimme levätä hieman puolustamisen jälkeen. Löytyi kuitenkin muutama hieno kombinaatio ja eiköhän tämä tästä lähde. Meille jää itseluottamusta ja tämä luo uskoa siihen, että pystymme haastamaan isot maat, Hämäläinen luotti.

Seuraavassa ottelussaan Suomi kohtaa maanantaina Italian, joka hakee viimeisiä viilauksia peliinsä ennen ensi viikon lopulla alkavaa EM-lopputurnausta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat