Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rion joukkueessa jo 17 eri lajin urheilijoita - kaikkien aikojen ennätys lähellä

Suomi saa urheilijoita vähintään 17:een urheilumuotoon tulevissa Rion olympiakisoissa.

urheilu
Benedek Olah
Benedek Olah edustaa Suomea pöytätenniksessä. AOP

Suomalaiset ovat mukana vähintään 17:ssä urheilumuodossa Rion olympiakisoissa. Edustettavien lajien määrä on suurin sitten vuoden 1952 olympiakisojen, jolloin Suomea edusti osin isäntämaakiintiöihin pohjautuen urheilijoita 18 lajissa.

Olympiajoukkueen viidennessä valinnassa joukkueeseen kelpuutettiin maantiepyöräilijä Lotta Lepistö, pöytätennispelaaja Benedek Olah, kestävyysjuoksija Johanna Peiponen, jousiampuja Samuli Piippo, nyrkkeilijä Mira Potkonen, judoka Juho Reinvall ja sulkapalloilija Nanna Vainio. Lisäksi Rioon valittiin naisten joukkue 4x100 metrin sekauintiviestiin. Joukkueen uimarit nimetään myöhemmin.

Riossa suomalaisia nähdään ensimmäisen kerran olympia-areenoilla ainakin pöytätenniksessä ja naisten nyrkkeilyssä. Tienraivaajina toimivat Mira Potkonen ja Benedek Olah, jonka olympiapaikka varmistui huimasti nousseen rankingsijoituksen perusteella.

- Olympiavalinta ja pääsy kisoihin on selvästi urani kohokohta, ikään kuin valmistuminen huippu-urheilijaksi. Jos lapsuuden treenit olivat alakoulua ja nuorten maajoukkue oli yläkoulua, niin nyt on edetty kansainvälisillä kentillä tapahtuneen korkeakoulun kautta huippu-urheilijan loppututkintoon eli olympiatasolle, Olah analysoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat