Pikkuhuuhkajien ykkösveskari tavoittelee ensi kaudella läpimurtoa Skotlannissa

Hibernianin suomalaismaalivahti Otso Virtanen uskoo ja toivoo saavansa vastuuta skottiseurassa ensi kaudella.

urheilu
Otso Virtanen.
Otso Virtanen.AOP

IFK Mariehamnista talvella Skotlannin toiseksi korkeimalla sarjatasolla pelaavaan Hibernianiin siirtynyt maalivahti Otso Virtanen koki opettavaisen kauden uudessa ympäristössä.

Kesken kauden Hibernianin riveihin liittynyt Virtanen, 22, ei onnistunut murtautumaan joukkueen avaukseen. Debyytti Skotlannin Mestaruussarjassa jäi tekemättä, vaikka hän istui penkillä 12 ottelussa. Skotlannin cupissa hän esiintyi kertaalleen, kun Hibernian vaihtoi hänet maalille ottelun loppuhetkillä, vasta 88. minuutilla.

- Itselle ei tullut vastuuta. Ykkösveskari (Mark Oxley) sai korttitilin täyteen cupissa ja taistelimme sitten toisen maalivahdin kanssa pelipaikasta. Hän (Condrad Logan) sai mahdollisuuden ja pelasi niin hyvin, että sai vastuuta loppukauden, Virtanen kertoo Yle Urheilulle.

Vaikka peliaikaa ei kertynytkään, turkulaislähtöinen molari ei laske leukaa rintaan. Kausi oli joka tapauksessa opettavainen.

- Kyllä siinä tuntui, että kehittyi koko ajan kun toistoja tuli paljon. Olen iloinen, että sain treenata täysipainotteisesti vaikka en saanutkaan pelata, 3,5 vuoden sopimuksen talvella Hibernianin kanssa solminut Virtanen kertoo.

Hibernianissa maalivahdit harjoittelevat keskenään vähintään tunnin jokaisena harjoituspäivänä. Se on keskimäärin huomattavasti pidempi aika kuin Suomen kentillä.

Virtanen matkustaa takaisin Skotlantiin 22.6., kun harjoituskausi pyrähtää käyntiin. Hän on mitä todennäköisimmin Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen, tutummin Pikkuhuuhkajien, maalilla tänään torstaina, kun joukkue kohtaa EM-karsintapelissä Färsaaret vieraissa. Sen jälkeen hänellä alkaa pienimuotoinen loma.

- Ensi kaudella tavoitteena on, että valmentajat vakuutetaan ja saadaan sen kautta vastuuta, nuori kassari linjaa.

Virtanen on torjunut Pikkuhuuhkajien maalilla kaikissa viidessä EM-karsintapelissä. Nollapelejä hän on niissä pitänyt jo kolme, joista yksi tuli viime vuonna juuri Färsaaria vastaan. Silloin Suomi voitti kotipelinsä 3-0.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat