Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Arkistojen kätköistä: Jousiampuja Jean-Pierre Antonios kohtasi toisen suomalaisen paralympialaisten puolivälierissä 2012

MM- ja EM-kultaa voittanut jousiampuja Jean-Pierre Antonios kärsi vuoden 2012 Lontoon paralympialaissa huonosta arpaonnesta, kun puolivälierissä vastaan tuli toinen suomalainen. Jännitys oli Antoniokselle liikaa ja Osmo Kinnunen selvitti tasaisessa ottelussa mitaliotteluun.

urheilu
Urheilujuttuja: Arkistoista: Jousiampuja Jean-Pierre Antonios kohtasi maanmiehensä paralympialaisten puolivälierissä 2012
Urheilujuttuja: Arkistoista: Jousiampuja Jean-Pierre Antonios kohtasi maanmiehensä paralympialaisten puolivälierissä 2012

Taljajousen W1-luokassa jousiampuva Jean-Pierre Antonios osallistuu syksyllä neljänsiin paralympialaisiinsa. Vuonna 2008 Pekingissä ampunut Antonios oli 11. Tulos, 89, ei ollut odotusten mukainen.

– Tämän kauden tasoon nähden tulos ei ole paha. Täällä olisi kuitenkin pitänyt olla yli 100 ja odotin tulokseksi 104 tai 105. Nuolimäärän laskeminen 18:sta 12:een nuoleen tuo lisäjännitystä, joten minulla oli perhosia vatsassa, Antonios analysoi.

Tuolloin Antonios kertoi jatkavansa uraansa jousiammunnan parissa.

– Tämä on vain alkua, enkä näe lopetusta ollenkaan. Uusia tuulia puhaltaa, voisin sanoa, Antonios lupailee.

Uusia tuulia puhalteli ja Antonios pääsi Lontoon paralympialaisissa neljä vuotta myöhemmin puolivälieriin. Suomalaisten kannalta arpaonni oli kuitenkin surkea, kun vastaan tuli Osmo Kinnunen. Äärimmäisen tasaisessa kisassa Antonios ampui viidennen sarjan kolmannella nuolellaan 8, kun Kinnunen 9.

– Oskulla oli kylmempi hermo. Olin pettynyt viimeiseen laukaukseen, sen piti olla varma kymppi. On huono kohdata oman maan kaveri, sillä olemme ennen aina kilpailleet yhdessä emmekä toisiamme vastaan. Siinä oli erilaisia tunteita pelissä, Antonios huomauttaa.

Antonios voitti vuotta myöhemmin vuonna 2013 MM-kultaa ja vuonna 2014 toisen EM-kultansa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat