Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Susijengin puolustusekspertti suojelee nyt Katajan koria - "Joensuu oli selkeä ykkösvaihtoehto"

Suomen koripallomaajoukkueen tukipilareihin kuuluvan Tuukka Kotin Kataja-sopimukseen kuuluu ulkomaanoptio kesäkuun loppuun asti.

urheilu
Tuukka Kotti
Yle

Kataja Basket nappasi kuluvan Korisliigakevään siirtomarkkinoilta kovan nimen, kun maajoukkuesentteri Tuukka Kotti, 35, siirtyy Loimaan Bisonsista joensuulaisjoukkueeseen.

Päättyneellä kaudella vuoden puolustuspelaajaksi valitun Kotin sopimus on mallia 1+2. Hänen sopimuksensa sisältää option siirtyä ulkomaille kesäkuun loppuun mennessä.

– Jos saan hyvän tarjouksen, punnitsen sitä ja teen päätöksen sitten. Vaikea sanoa kuinka asiat tulevat lopulta etenemään, mutta aikaisempina vuosina tarjouksia on tullut vasta heinäkuun puolella, Kotti pyöritteli.

Hieman harvinaisempi sopimusmalli saa samalla selvityksen.

– Sopimuksen muotoon vaikutti ensisijaisesti se, että en halua sitoutua yhteen paikkaan ennen kuin olen varma siitä että myös perhe viihtyy. Jos ja kun viihdymme Joensuussa hyvin, on kyseessä pelkkä muodollisuus, hän taustoitti.

Pohjois-Karjala tullee joka tapauksessa olemaan ilmeisen mieluisa paikka, mikäli kaupungissa olevien ystävien määrästä voi päätellä jotain. Kotti, Teemu Rannikko ja etenkin keväällä peliuransa paketoinut mutta seuran palveluksessa jatkava Petri Virtanen tulevat juttuun erityisen hyvin. Siirtyminen pois Loimaalta ei silti ollut itsestäänselvä päätös.

– Olemme perheen kanssa viihtyneet Loimaalla erittäin hyvin. Biisoneiden tilanne on tällä hetkellä kuitenkin sen verran hankala, että oli pakko katsella muuallekin. Joensuu oli selkeä ykkösvaihtoehto ja pelaaminen Teemun ja Peten kanssa houkutteli. Kun myös Greg (Gibson) teki sopimuksen Katajaan, on kasassa sellainen ryhmä, jonka itsekin valitsisin, jos joukkuetta kasaisin. Pelaajatilanne näyttää myös kokonaisuutena hyvältä, Kotti kommentoi.

Susijengin tukipilari

Päättyneellä kaudella toisen kerran Korisliiga-uransa aikana Vuoden puolustuspelaajaksi nimitetty Kotti on eittämättä yksi kaikkien aikojen suomalaisista koripalloilijoista. Hän on ollut mukana kaikissa 2000-luvun arvokisajoukkueissa: kolme kertaa EM-lopputurnauksessa (2011, 2013 ja 2015), sekä MM-kisoissa vuonna 2014.

Maajoukkue-edustustehtävät kiinnostavat Kottia edelleen ja nimensä löytyykin myös tuoreimmalta Susijengin leirityslistalta.

– Alkukesän harjoittelen Turussa, paljon myös Teemunkin (Rannikko) kanssa, kunnes maajoukkue kokoontuu heinäkuun puolivälissä, Kotti suunnitteli.

– Tavoitteeni ovat vuoden päästä pelattavissa EM-kotikisoissa. Tänä kesänä ei tarvitse laittaa ihan kaikkea peliin, kun ei ole karsintapelejä. Se tietenkin helpottaa. Juuri nyt tunne kehossa on hyvä, kun on jo ehtinyt huilaamaan kauden päättymisen jälkeen. Mennään kuitenkin vuosi kerrallaan.

Kataja Basketin sopimustilanne:

Valmentajat: Greg Gibson (USA), Tuomas Oja
Pelaajat: Teemu Rannikko, Atte Perttu, Jesse Niemi, Tommi Huolila, Tuukka Kotti (optio siirtyä ulkomaille kesäkuun loppuun mennessä)

Lähteet: Katajan tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat