Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu AUT - FIN
  • AUT - FIN

Neljä lasta kaipaa isäänsä – Farah jättää kilparadat

Kestävyysjuoksua hallinnut britti haluaa huipentaa ratajuoksu-uransa MM-kotikisoihin.

urheilu
Mo Farah kuvassa
Mo Farah on ollut vuodesta 2013 voittamaton arvokisojen 5 000 ja 10 000 metrillä.EPA

Kaksinkertainen olympiavoittaja, kestävyysjuoksija Mohamed "Mo" Farah vetäytyy kilparadoilta ensi vuonna.

Britti Farah aikoo lopettaa ratajuoksu-uransa MM-kotikisoihin, jotka kilpaillaan Lontoossa ensi vuoden elokuussa. Farah saavutti samalla areenalla uransa ensimmäiset olympiakullat, kun hän voitti Lontoon olympialaisissa 5 000 ja 10 000 metriä.

Farah on ollut näillä kahdella matkalla voittamaton myös kaksissa edellisissä MM-kisoissa – vuonna 2013 Moskovassa ja viime vuonna Pekingissä.

- 2017 on viimeinen vuoteni radalla. Rakastan tätä kaikkea ja nautin siitä, mutta ikävöin lapsiani. Olen todella paljon poissa kotoa, yleensä kuusi kuukautta vuodessa. Se on käytännössä puolet heidän elämästään, Farah kertoi Timanttiliigan osakilpailun lehdistötilaisuudessa Birminghamissa.

Farah ei silti täysin lopeta kilpailemista, vaan aikoo siirtyä maantiejuoksuihin. Yhtenä tavoitteena on parantaa vuonna 2014 juostua maraton-ennätystä 2:08,21.

Farah avasi ratakautensa viikko sitten Eugenen Timanttiliigan osakilpailussa, jossa 10 000 metriä kulki aikaan 26:53,71. Birminghamissa on huomenna ohjelmassa 3 000 metrin kilpailu.

Kauden päätähtäin on kuitenkin Riossa, jossa hänellä on paljon puolustettavaa.

- Olen edelleen nälkäinen ja haluan tehdä parhaani. Se ei ole muuttunut mihinkään. Tavoittelen edelleen mitaleja, mutta kaikkein vaikeinta on olla erossa neljästä lapsestani, Farah sanoi.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat