Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Pysäyttääkö Huuhkaja-puolustus myös Italian tähdet? – "Systeemi näyttäisi nyt toimivan"

Suomen jalkapallomaajoukkue näytti 1-1-tasapeliin päättyneessä Belgia-ottelussa, että Hans Backen laatima pelitapa lkaa pikku hiljaa tuottaa tulosta. Seuraava testi on maanantain kohtaaminen Italian kanssa.

Alexander Ring
Suomen maajoukkueen Alexander Ring syöttää EM-karsintojen Romania-ottelussa.
Tomi Hänninen

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttämies Alexander Ring odottaa innolla maanantain maaottelua Italiaa vastaan. 1-1-tasapeli Belgiaa vastaan antoi joukkueelle tarvittavaa itseluottamusta ja ottelut maailman ehdottomia huippumaita toimivat loistavana mittarina tämänhetkisestä tasosta.

- Olemme menneet eteenpäin. Täytyy muistaa, että uuden valmentajan alaisuudessa on erilaisia asioita ja eri taktiikka kuin mitä aiemmin on ollut. Se ottaa aikansa ja se näkyi muutamassa ensimmäisessä pelissä. Systeemi näyttäisi kuitenkin nyt toimivan ihan hyvin, pyritään jatkamaan samaa rataa, Ring suunnitteli.

- Otimme Belgiasta hyvän tuloksen ja nyt olemme valmistautuneet täällä Italiassa loistavissa olosuhteissa. Odotan peliä innolla.

Huuhkajat kärsi pahoista maalinteko-ongelmista koko kevään ja Kasper Hämäläinen onnistui rikkomaan kuparisen vasta Belgiaa vastaan. Pelaajat itse eivät ole kuitenkaan ottaneet lisäpaineita hyökkäyspään tehottomuudesta.

- En lue lehtiä, ei minua kiinnosta, mitä siellä lukee. En usko, että kukaan pelaajista on sitä hirveästi miettinyt, Ring kuittasi.

Belgiaa vastaan Huuhkajien puolustus piti vastustajan pallonhallinnasta huolimatta pitkään ja maailmanrankingin kakkosena oleva Belgia onnitui tasoituksessa vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

- Belgiaa vastaan puolustuspeli oli 65-70 minuuttia oikein hyvää, kovin montaa kertaa he eivät tulleet keskustan kautta. Viimeiset 20 minuuttia näki, että väsymys alkoi painaa ja Belgia on niin laadukas joukkue, että he tulevat sieltä vaikka väkisin. 1-1-tulos oli kuitenkin hyvä, Ring totesi.

Maaliskuussa Suomi hävisi Puolalle tylyin lukemin 0-5 ja ongelmana oli keskustan vuotaminen. Pikku hiljaa maajoukkueen taktiikka on kuitenkin alkanut toimia ja pelitapa löytää uomiinsa.

- Isoja maita vastaan se näyttää toimivan, saamme keskustan kiinni. Itsekin tykkäämme pelata keskustan kautta, mutta Belgian kaltaista joukkuetta vastaan olimme tietenkin enemmän puolustuskannalla. Uskon, että Italiaa vastaan meilläkin on enemmän pallollista pelaamista, Ring luotti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat