Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Pohjanpalo janoaa maalipaikoille: "Enemmän pallokontrollia, keskityksiä ja rikkovia syöttöjä"

Joel Pohjanpalo peräänkuuluttaa Suomen jalkapallomaajoukkueelta enemmän tilanteita ja pallokontrollia, kun vastaan asettuu maanantaina Italia.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Suomen maajoukkueen Joel Pohjanpalo
Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue iski vuoden ensimmäisen maalin ja pelasi ansiokkaan tasapelin Belgiaa vastaan keskiviikkona. Vastus helpottunee aavistuksen maanantaina, kun Huuhkajat kohtaa vieraskentällä EM-lopputurnaukseen valmistautuvan Italian.

- Belgia-ottelu oli erittäin kova ja saimme siitä hyvän tuloksen, ehkä vähän harmi, että tasoitus tuli viimeisellä minuutilla, mutta maailmanrankingin kakkosta vastaan tasapeli vieraissa on aina kova tulos. Lähtökohdat Italia-otteluun ovat nyt erinomaiset, Joel Pohjanpalo odotti.

Päävalmentaja Hans Backen alaisuudessa Huuhkajien maalitili on ammottanut tyhjyyttään, mutta Belgia-ottelussa Kasper Hämäläinen onnistui vihdoin.

- Maalista saimme erittäin hyvän boostin. Siinä taisi tulla 10-11 syöttöä omille ja avasimme hienosti paikan "Kapelle", joka laittoi pallon pussiin. Se oli hieno maali meiltä, Pohjanpalo kehui.

Italia on maailmanrankingissa sijalla 12, joten Suomi pääsee jälleen armottoman kovaan testiin. Vaikka joukkueen itseluottamus kasvoi Belgia-tasapelin jälkeen, helppoa iltaa on turha odottaa.

- Italia ei ehkä ole ihan niin tasokas joukkue kuin Belgia, mutta maailmanluokan vastustaja ja kokoonpanossa on kovia jätkiä. Varmasti saamme tehdä taas täyden iltapuhteen, että saamme pisteitä kotiin, Pohjanpalo sanoi.

Edellisen ottelun sankari Hämäläinen ei ole Huuhkajien mukana Italiassa. Kokoonpanon muutosten myötä vastuunkantajan viittaa on tarjolla muille hyökkääjille, kuka kärkipaikalla sitten iskeekään. Varsinaisista hyökkääjistä Italiassa mukana ovat Pohjanpalon lisäksi Teemu Pukki ja Tim Väyrynen.

- Katsotaan, kuka meistä aloittaa. Kuka ikinä se onkin, niin toivon, että hän tekee parhaansa. Kaikki meistä tietävät, miten vaikeaa se tulee olemaan. Pitää jaksaa tsempata ja puolustaa, ja kun paikka tulee, nii pitää laittaa pallo pussiin, Pohjanpalo painotti.

- Toivottavasti saisimme vähän enemmän tilanteita aikaiseksi ja vielä vähän enemmän pallokontrollia. Sen kautta sitten vielä enemmän keskityksiä ja rikkovia syöttöjä puolustuslinjan taakse. Vaikeaa se tulee olemaan, mutta sitä lähdetään parantamaan Belgia-ottelusta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat