Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Djokovicin piina vihdoin ohi - maailman paras nyt myös Ranskan avointen mestari

Novak Djokovic voitti ensimmäisen kerran urallaan Ranskan avoimet. Finaalissa kaatui Andy Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4. Djokovic on nyt kaikkien neljän Grand Slam -turnauksen hallitseva mestari.

urheilu
Novak Djokovic.
EPA

Maailman paras tennispelaaja Novak Djokovic on metsästänyt Ranskan avointen voittoa vuosikaudet. Djokovic on voittanut lähes kaiken muun mahdollisen moneen kertaan, mutta Roland Garrosin voitto on kiertänyt häntä. Nyt Djokovic on myös Ranskan avointen mestari. Andy Murray kaatui sunnuntain finaalissa 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Djokovic on nyt voittanut kaikki Grand Slam -turnaukset urallaan. Tähän on pystynyt tenniksen avoimella aikakaudella aiemmin seitsemän miespelaajaa. Vielä merkittävämpää on se, että Djokovic on nyt voittanut kaikki neljä Grand Slam -turnausta peräkkäin, eli on kaikkien neljän hallitseva mestari. Edellisen kerran tähän on pystynyt Rod Laver vuonna 1969. Laverin ja Djokovicin lisäksi samaan on pystynyt vain Don Budge 1930-luvulla.

Laver teki tuolloin Grand Slamin, eli voitti kaikki neljä saman kalenterivuoden aikana. Djokovicilla on edelleen mahdollisuus myös siihen.

Grand Slam -turnausvoittoja Djokovicilla on nyt 12. Ranskan avoimissa hän oli aiemmin ollut kolme kertaa finaalissa ja sen lisäksi neljä kertaa välierissä.

Ensimmäistä kertaa Ranskan avointen finaalissa pelannut Murray lähti otteluun hyvällä itseluottamuksella ja oli valmis kovaan työntekoon. Iso mahdollisuus tuntui puolestaan painavan Djokovicin mieltä. Serbi teki avauserässä yllättävän paljon helppoja virheitä.

Ottelu alkoi melko erikoisesti kahdella syötönmurrolla. Djokovic vei Murrayn ensimmäisen syöttövuoron nollilla, mutta Murray vastasi heti murtamalla takaisin. Murray jatkoi saman tien pitämällä oman syöttönsä ja murtamalla Djokovicin toistamiseen. Murray karkasi jo 4-1 -johtoon. Skotti pystyi pitämään johtonsa erän loppuun asti ja vei avauserän 6-3.

Ensimmäisen erän jälkeen tahti kuitenkin muuttui. Djokovic tuli päättäväsenä toisen erään ja siirtyi 3-0 -johtoon. Erä pysyi tiukasti maailmanlistan ykkösen hallussa. Djokovic otti toisenkin murron ja tasoitti erävoitot viemällä toisen erän 6-1.

Djokovic otti lopullisesti otteen kamppailusta kolmannessa erässä. Se meni hänelle myös selvin numeroin 6-2. Neljäs erä noudatti samaa kaavaa, kunnes viimeisten pisteiden voittaminen oli jälleen kerran vaikeaa. Murray pääsi kaventamaan, mutta Djokovic vei neljännen erän 6-4.

Djokovicin ja Murrayn keskinäiset ottelut ovat nyt serbin hyväksi 24-10.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat