Nuorten korismaajoukkue järjesti jymypaukun: hallitseva EM-hopeajoukkue nurin vieraskentällä

Suomen 17-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue vastasi sunnuntai-illan jymypaukusta nujertamalla ikäluokkansa hallitsevan EM-hopeamitalistin, Liettuan, vieraskentällä Kaunasissa 64-68.

urheilu
Koripallo yleiskuva
Tomi Hänninen

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue otti kovan päänahan sunnuntaina, kun joukkue kaatoi vieraskentällä Kaunasissa ikäluokkansa hallitsevan EM-hopeamitalistin, Liettuan, 64-68 (27-35). Poikien maailmanrankingissa Liettua on sijalla kuusi, kun Suomi löytyy sijalta 39.

Viimeisen viisiminuuttisen alkaessa seitsemän pisteen perässä ollut Suomi osoitti huikeaa mielenlujuutta viemällä loppuhetket 19-8.

Sisulla ja sydämellä puolustanut Suomi hallitsi kenttää hienoisesti ottelun avauspuoliskolla, mutta ajautui pinteeseen kolmannella jaksolla jouduttuaan pallonmenetyssumaan ja Liettuan alkaessa osua kolmen pisteen kaaren takaa.

Liettua johti ottelua parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä ja johti viisi minuuttia ennen loppua pisteissä 56-49, mutta Elias Valtonen, Jaakko Lammi ja Erik Waxlax nostivat Suomen pisteen johtoasemaan.

Andre Gustavson pieksi nauloja liettualaisarkkuun onnistuneella kolmosellaan runsas minuutti ennen loppua, jonka jälkeen Suomi keskittyi varmistelemaan voittoaan Miika Heinosen ja Elias Valtosen vapaaheitoilla liettualaisten virkaveljiensä sutiessa omia heittojaan rautoihin.

- Kuten olen monesti sanonut, niin sitkeyttä ja sisua ja sen sellaista näiltä pojilta löytyy, myhäili joukkueen päävalmentaja Antti Koskelainen.

- Petasimme avauspuoliskolla itsemme hyvään asemaan ja kolmannella jaksolla olimme pinteessä, mutta pojat osoittivat jälleen pelin olevan ohi vasta, kun se on ohi.

Suomi oli lauantain avausottelun tavoin vahva levypalloissa (43-38) ja petrasi eilisen esityksestään sekä vapaaheitoissa (15/24) että kaukoheittotarkkuudessa (7/21).

Kolme neljännestä liettualaisten hyvin kurissa pitämä Elias Valtonen (14/8/5 riistoa) upotti kymmenen pistettä viimeisellä viisiminuuttisella. Miika Heinonen (15/3/3 syöttöä) vastasi jälleen erinomaisesti joukkueen pelinrakennuksesta. Isosta osastosta esille nousi etenkin Aapeli Syrjämäki (7/2/3 syöttöä), joka kantoi miehekkäästi vastuuta flunssaisen Tuukka Jaakkolan ollessa sivussa.

17-vuotiaat pojat jatkavat valmistautumista 23. kesäkuuta alkaviin MM-kisoihin alkavalla viikolla Tshekissä.

Lähteet: Koripalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat