1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

San Josen esitys jälleen vajaa: ”Täältä vielä tullaan!”

San Jose pelasi jälleen hivenen paremmin kuin aiemmin sarjassa, mutta kokonaiseksi ei esitystä voinut maanantainakaan kutsua. Nyt joukkue tarvitsee kolme voittoa perä jälkeen mestaruutta juhliakseen.

Joonas Donskoi. Kuva: Yle/Tommi Seppälä.

SAN JOSE. San Josen trendi Stanley Cupin finaaleissa on ollut nouseva. Se aloitti huonosti, mutta pelasi jo paremmin peleissä toisessa ja etenkin voitokkaassa kolmannessa ottelussa. Maanantain neljäs ottelu oli jälleen askel parempaan, mutta voittoon ei eväät tällä kertaa riittäneet.

San Jose voitti maanantaina laukaukset ensimmäistä kertaa sarjassa ja oli ajoittain – etenkin kolmannessa erässä – pitkiäkin jaksoja pelin päällä, mutta maaliin asti kiekko löysi tiensä ainoastaan kerran. Ja toisaalta ei painostus edelleenkään hurjana kiekkosateena Pengunisin maalin suulla näkynyt.

Kahdessa ensimmäisessä erässä San Jose sai aikaiseksi vain kaksitoista laukausta kohti maalia.

- Tiukka peli taas. Ei pystytty ratkomaan, kun oli paikat. Potentiaalia on edelleenkin enempään, mutta ei voi mitään.  Matka jatkuu tästä, Donskoi harmitteli Yle Urheilulle San Josessa.

San Jose on lisäksi kaivanut kuoppaa itselleen sarjassa otteluiden aluissa. Pittsburgh on iskenyt avausmaalin joka ikiseen otteluun, mikä on laittanut Sharksin toistuvasti jahtaamaan. Neljän ottelun jälkeen se ei ole johtanut sarjaa vielä sekuntiakaan.

Tuntuu muutenkin, että joukkue pääsee pelinsä päälle aina vasta tappioasemassa.

- Alut on ollut meille vaikeita. Sitten, kun kaveri on tehnyt maalin tai pari, on päästä vasta omaan peliin kiinni. Alkuja pitää parantaa, se on fakta, sillä onhan se tappioasemassa pelaaminen myös henkisesti raskasta. Ensimmäinen maali on tärkeä, Donskoi jatkoi.

- Paremmin täytyy aloittaa ja siihen keskitytään jatkossa.

”Kova paikka”

Vaikka San Jose saikin maanantain ainoan osumansa pohjaketjusta, sen koneisto ei edelleenkään käy täysillä sylintereillä. Siinä, missä Jevgeni Malkin ravisti maanantaina apinan omasta selästään, Sharksin avainpelaajat pysyivät edelleen pois tilastoista. Siitäkin huolimatta, että Joe Pavelski – esimerkiksi – pelasi maanantaina finaalien parhaan ottelunsa.

Pittsburgh on edelleen joukkueista hivenen leveämpi kaikessa suhteessa.

- Juurikin tämä on yksi iso asia meille. Ei olla oikein missään vaiheessa päästy kunnolla neljällä ketjulla rullaamaan. Eikä saatu sellaista hyvää flow’ta neljällä ketjulla heidän päähän. Tässä on parannettavaa.

Maanantain jälkeen asetelma on San Joselle ainakin selkeä. Se matkustaa tiistaina Pittsburghiin tietoisena siitä, että ainoastaan kolme peräkkäistä voittoa vie sen Stanley Cupin voittoon. Tähän joukkue pystyi edellisen kerran ykkös- ja kakkoskierroksen taitteessa voittaessaan sekä Los Angelesin, että Nashvillen molemmat kahdesti putkeen.

- Kova paikka on. Kovassa paikassa on oltu kyllä aiemminkin. Kun saadaan ehjä kuusikymmenminuuttinen ensi pelissä aikaiseksi, niin varmasti kääntyy tuloskin positiiviseksi.

”Parasta ei olla nähty”

Ei San Josen silti päätä tarvitse pensaaseen työntää. Se pystyi nostamaan pelaamisensa tasoa kotikaukalossaan ja ottamaan ajoittain pelistä ohjat selvästikin. Jatkossa kyse on viimeistelystä ja siitä, että joukkueen avainpelaajat kantavat vastuunsa maalinteosta.

- Koko ajan ollaan parannettu ja kotona päästiin jo osin juonesta kiinni. Potentiaalista voidaan edelleen kaivaa enemmän irti. Kyllä mulla silti tässä on sellainen tunne, että me täältä vielä tullaan. Parasta ei olla nähty vielä ollenkaan, Donskoi lopetti.