1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruka pysynee sittenkin mäkihypyn maailmancupissa – Kuusamo sitoutunut koviin parannuksiin

Kuusamon kaupunki on sitoutunut Hiihtoliiton mukaan parantamaan Rukan mäkiolosuhteita noin miljoonalla eurolla. Rukan paluu maailmancupin ohjelmaan vaatii vielä FIS:n hallituksen hyväksynnän.

Kuva: Tomi Hänninen

Ruka saanee lopulta pitää paikkansa mäkihypyn maailmancupin avausosakilpailuna myös ensi kaudella. Osakilpailu pudotettiin alustavasta kisakalenterista puutteellisten tuulisuojausten ja vauhtimäen ongelmien takia.

Suomen Hiihtoliiton, Rukan ja Kuusamon kaupungin edustajat saivat kuitenkin vakuutettua Kansainvälisen Hiihtoliiton mäkikomitean FIS:n kongressissa Meksikossa. Kuusamo on sitoutunut Hiihtoliiton tiedotteen mukaan noin miljoonan euron parannuksiin, joilla rakennetaan Rukan suurmäkeen uusi tuuliverkko ja vauhtimäen latu. Myös kisaorganisaatiota vahvistetaan vaikeiden olosuhteiden varalle.

Mäkikomitea äänesti Rukan jatkosta äänin 11-4, mutta lopullisen sinetin päätös saa vasta kun FIS:n hallitus päättää asiasta lähipäivinä.

Jos FIS:n hallitus vahvistaa päätöksen, Rukalla järjestetään marraskuun viimeisenä viikonloppuna kaikkien pohjoismaisten lajien maailmancupit. Mäkihypyssä hypätään kaksi henkilökohtaista kisaa, maastohiihdossa ohjelmassa on perinteisen sprintti sekä naisten 10 km ja miesten 15 km (p), yhdistetyssä kilpaillaan mäkihypyn tapaan kaksi henkilökohtaista kisaa.