Sharapovalle kahden vuoden kilpailukielto – "Valitan tuomiosta välittömästi"

Venäläiselle tennistähdelle Maria Sharapovalle on langetettu kahden vuoden kilpailukielto. Sharapova jäi kiinni kielletyistä aineista tammikuun Australian avoimissa.

Kuva: EPA

Venäläinen tennistähti Maria Sharapova on tuomittu kahden vuoden kilpailukieltoon. Sharapova antoi positiivisen dopingnäytteen tammikuussa Australian avoimessa turnauksessa, minkä lisäksi helmikuussa hänen dopingnäytteestään löytyi kiellettyä meldonium-nimistä ainetta.

Viisinkertainen Grand Slam -voittaja kertoi positiivisesta testituloksestaan maaliskuussa Los Angelesissa. Keskiviikkona kilpailukiellon tultua julki 29-vuotias venäläinen julkaisi Facebook-sivuillaan tekstin, jossa hän kertoi valittavansa tuomiosta välittömästi urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin.

– Kansainvälinen tennisliitto on kuluttanut tuhottomasti aikaa ja resursseja yrittäessään todistaa, että olen tahallisesti rikkonut antidoping-sääntöjä, vaikka tuomioistuimen oikean päätelmän mukaan näin ei ole. Tuomioistuin myönsi, että en ole tehnyt tahallani mitään väärää, mutta silti he haluavat kieltää minulta pelaamisen seuraavien kahden vuoden aikana. Valitan tuomiosta välittömästi urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen, Sharapova kirjoitti.