Eniten tienaavat urheilijat listattu – Räikkönen putosi rajusti

Talouslehti Forbes on julkaissut vuosittaisen listansa urheilijoiden tuloista. Listan viime vuoden ainoa suomalainen Kimi Räikkönen putosi 100 eniten tienaavan listalta kokonaan pois.

Kimi Räikkönen. Kuva: AOP

Talouslehti Forbes on listannut viimeisen vuoden aikana eniten tienanneet urheilijat. Listan kärkeen nousi portugalilainen jalkapalloilija Cristiano Ronaldo, joka on saanut viimeisen 12 kuukauden aikana noin 77 miljoonaa euroa tililleen.

Toisena listalla on argentiinalainen jalkapalloilija Lionel Messi, joka on ansainnut viimeisen 12 kuukauden aikana noin 71 miljoonaa euroa. Kolmanneksi listalla sijoittui amerikkalainen koripalloilija LeBron James. Hänen yhteenlasketuiksi tuloiksi arvioitiin noin 67 miljoonaa euroa.

Viimeisen neljän vuoden aikana kolme kertaa ykköseksi on listattu nyrkkeilijä Floyd Mayweather. Hän putosi nyt kuudenneksitoista.

100 eniten tienaavan urheilijan listalla on eniten baseball-pelaajia. Heitä on peräti 26. Maista parhaiten on edustettuna Yhdysvallat. Yhdysvaltalaisia urheilijoita listalla on kaiken kaikkiaan 65. Kaiken kaikkiaan 23 maalla on edustusta listalla.

Suomen viime vuoden ainoa edustaja Kimi Räikkönen putosi listalta kokonaan pois. Hän oli viime vuoden listalla sijalla 32.