1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pallopojat etsivät EM-kisojen ajan täydellistä jalkapallotarinaa Ylen kanavilla

Pallopojat - täydellisen jalkapallotarinan metsästäjät -ohjelmasarja starttaa kisojen avauspäivänä, 10. kesäkuuta.

Kuva: Yle

Pallopojat - täydellisen jalkapallotarinan metsästäjät -ohjelmasarja kertoo kahden toimittajan seikkailuista, jotka kuumeisesti etsivät täydellistä futistarinaa.

Seitsemän jakson ajan tarinoiden kertojina kuullaan muun muassa entisiä huippujalkapalloilijoita, todellisia jalkapalloromantikkoja kuin myös lajin tärkeitä taustavaikuttajia.

Ohjelmasarjaa juontavat Yle Urheilusta tutut Joni Piirainen ja Simo Leinonen.

- Usein, kun jalkapallon ystävät kokoontuvat vaikkapa pubeihin seuraamaan kannattamansa seuransa otteita, voi tuopin äärellä kuulla uskomattomia jalkapallotarinoita. Tarinoita isketään Kalevala-hengessä ja kuulijat nauttivat ympärillä, Leinonen taustoittaa.

- Halusimmekin kuulla tässä samassa hengessä nyt ikimuistoisimpia futistarinoita juuri niiltä ihmisiltä, jotka ovat antaneet jollakin tavalla sydämensä tälle upealle lajille. Saimmekin kuulla tarinoita, jotka parhaimmillaan toivat vedet silmiin kaikessa uskomattomuudessaan tai muutoin herkkyydellään koskettivat. Jokaisessa jaksossa tarinan kertoja ja itse tarina saavat ainutlaatuisella tavalla ansaitsemaansa aikaa, Piirainen jatkaa.

Pallopojat - täydellisen jalkapallotarinan metsästäjät -ohjelmasarja on nähtävissä Yle Areenassa, sekä kuultavissa Yle Puheen taajuudella. Avausjakso julkaistaan kisojen avauspäivänä perjantaina, 10. kesäkuuta.

Myös jokaisen jakson yhteydessä etsitään Yle Urheilun Facebook-sivulla täydellistä jalkapallotarinaa. Minkälainen on sinun täydellinen jalkapallotarinasi? Kerro muistosi tai kokemuksesi meille. Paras jalkapallotarina palkitaan kisojen jälkeen.