RoPS ja Maarianhamina väänsivät tasapeliin – "Nimenomaan vääntämistä oli koko peli"

Rovaniemen Palloseuran ja IFK Maarianhaminan torstai-illan peli päättyi 0-0 lukemiin. RoPS putosi Veikkausliigan yhdeksänneksi. Maarianhamina jatkaa liigan toisena. Ottelua oli seuraamassa 1276 katsojaa.

urheilu
Robert Taylor
RoPSin Robert Taylor kraftasi, mutta tuloksena oli vain tasapeli. ( Kraftaus eli koitti tehdä tilanteesta paremman)Juha Mäntykenttä / Yle

RoPS sai katkaistua kolmen ottelun tappioputken. Joukkue ei ole kuitenkaan onnistunut voittamaan edelliseen kuuteen otteluun. Viimeksi RoPS poistui kentältä voittavana osapuolena 28.4 Inter-pelin jälkeen.

Pelaaja tykittää hämmästyneenä

Ensimmäinen puoliaika oli joukkueiden tasainen vääntö. Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura oli hienokseltaan niskan päällä, mutta vain hienokseltaan. Myös vierasjoukkue IFK Maarianhaminalla oli omat mahdollisuutensa ottelussa.

Ensimmäisen puoliajan parhaan tilanteen rakentaa kuitenkin kotijoukkue RoPS.

U-21 maajoukkueen mukana Färsaarilla mukana ollut Robert Taylor on pallon kanssa. Peliväline käy päätyrajan ulkopuolella, mutta tuomari ei vihellä peliä poikki. Maarianhaminan pelaajat lopettavat pelaamisen. Taylorkin ihmettelee hetken tilannetta, mutta jatkaa pelaamistaan Maarianhaminan puolustusta nopeammin.

Ihmetytti ettei sitä vihelletty maalipotkuksi.

Robert Taylor

Kentaurin potkuinen Taylor tykittää kuulan ylärimaan. Jälkitilanteessakin on maalinmakua, mutta käsiä ei saada ilmaan, eikä tuuletuksia nähdä.

Taylor kraftasi

Toisella puoliajalla vierasjoukkue IFKM tuli vahvasti. Joukkue onnistui rakentamaan kotijoukkuetta paremmin tilanteita. Tulosta ei kuitenkaan synny kohtuullisesta yrityksestä huolimatta. Loppuvihellyksen jälkeen kentältä poistuu kohti Rovaniemen juna-asemaa suht tyytyväinen vierasjoukkue IFKM.

Rovaniemen Palloseuran Robert Taylor naurahtelee pelin jälkeen omalle maalintekotilanteelleen. Pallo kävi pelaajan itsensäkin mielestä päätyrajan ulkopuolella. Tuomari ei kuitenkaan viheltänyt tilannetta ja herra pääsi laukomaan ylähirteen.

Mä aattelin että nyt mä kraftaan itselleni paikan.

Robert Taylor

– Mä ehdin siihen just ja just, mutta mä otin huonon tatsin ja pallo meni yli. Mä aattelin että nyt mä kraftaan itselleni paikan. Ihmetytti ettei sitä vihelletty maalipotkuksi, naureskeli Taylor pelin jälkeen.

RoPSin Robertin mieli oli pelin jälkeen sekoittunut pettymyksestä ja kiitollisuudesta kuin kesäinen vihersmoothie.

– Olen vähän pettynyt, oli kuitenkin hyviä paikkoja ekalla puoliajalla. Maarianhamina painoi toisella puoliajalla aika hyvin. Voidaan siinäkin olla siinäkin olla kiitollisia että saatiin yksi piste, mutta enemmän ollaan pettyneitä kun ei tullut kolmea pistettä, Taylor näki kokonaisuuden.

RoPS matkaa sunnuntaiksi sarjakärki HJK:n vieraaksi.

Sattuu muttei haittaa

IFK Maarianhaminan Albin Granlund pelasi loukkaantumisen jälkeen ensi kertaa tällä kaudella Veikkausliigan avauksessa. Viime pelissä VPS:ää vastaan mies pelasi tämän kauden ensimmäiset neljä minuuttia. Täysi peliaika tuntui jaloissa.

Paljon keskialueen kamppailua ja ei hirveästi maalipaikkoja.

Albin Granlund IFKM

– Vähän kramppaa ja vähän sattuu takareiteen, mutta on se mahtava olla takaisin. Raskasta ollut kun haluaisi olla mukana voittamassa pelejä, mutta tämä oli mun kauden avaus ja tästä se lähtee, Rovaniemellä RoPSin paidassakin neljä kautta pelannut Granlund iloitsi.

Ottelussa ei oikein maalipaikoilla juhlittu. Pelin lopputulos kuitenkin tyydyttää Granlundia hienokseltaan.

– Aika tasainen vääntö ja nimenomaan vääntämistä oli koko peli. Paljon keskialueen kamppailua ja ei hirveästi maalipaikkoja kuitenkaan ollut. Harmi ettei saatu maalia, mutta onneksi RoPS ei saanut, summasi hyväntuulinen Algin Granlund.

Maarianhamina kohtaa seuraavaksi sunnuntaina kotonaan nousukuntoisen SJK:n.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat