Viidennen NHL-finaalin hurja avauserä – neljä maalia viiteen minuuttiin

San Jose Sharksin Brent Burns ja Logan Couture iskivät nopeat kaksi maalia vajaassa kolmessa minuutissa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Penguins kuitenkin tuli tasoihin parissa minuutissa, mutta lopulta Sharks poistui erätauolle 3-2-johdossa.

Brent Burns iski Sharksin johtomaalin. Kuva: AOP

San Jose Sharks ja Pittsburgh Penguins iskivät viisi maalia NHL-finaalien viidennen ottelun avauserässä. Selkä seinää vastaan pelaava Sharks poistui erätauolle 3-2-johtolukemissa.

Sharks tuli ensimmäiseen katkaisupeliin ryminällä, kun se iski ottelun avausmaalin vain minuutin ja neljän sekunnin jälkeen. Toinen maali tuli alle kaksi minuuttia myöhemmin. Penguinsin kavennus ja tasoitus tulivat kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin ennen kuin oli Sharksin vuoro siirtyä taas johtoon.

Puolustaja Brent Burns avausosumassa nousi maalin takaa ja iski kääntölaukauksella kiekon ohi Matt Murrayn. Maali oli hyvin samankaltainen kuin Joonas Donskoin voittomaali kolmannessa finaalissa. Maalilla Sharks otti ensimmäistä kertaa finaalisarjojen otteluissa johtoaseman.

Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin oli Logan Couturen vuoro hiljentää Pittsburghin halli, joka oli varautunut jo mestaruusjuhliin. Couture ohjasi siniviivavedon sisään aivan maalin edestä.

Jevgeni Malkin kuitenkin kavensi viiden minuutin kohdalla ylivoimalla 1-2:een ja vain 22 sekuntia myöhemmin Carl Hagelin tasoitti pelin ohjauksella 2-2:een. Erän puolivälin jälkeen Melker Karlsson kuitenkin vei Sharksin taas johtoon laukomalla 3-2-osuman maalin edestä.

Ennätyslukemiin ei päästy hurjasta maalintekokilpailusta huolimatta. Keväällä 1973 Chicago ja Montreal iskivät yhdessä erässä kahdeksan maalia finaalissa, jonka Black Hawks voitti 8-7-lukemin.

Penguins johtaa sarjaa 3-1-otteluvoitoin.

Klo 03:34: Päivitetty Penguinsin kaksi nopeaa maalia.
Klo 03:52: Päivtetty Sharksin 3-2-johtomaali.