San Jose venytti finaalisarjan kuudenteen peliin – uskomaton alku toi voiton

San Jose Sharks iski 3-2-lukemat 14 minuuttiin, minkä jälkeen maalivahti Martin Jones piti joukkuettaan pystyssä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Sharks voitti 4-2 ja kavensi ottelusarjan voitot 2-3:een.

Kuva: AOP

San Jose Sharks voitti Pittsburgh Penguinsin 4-2-lukemin jääkiekon NHL:n viidennessä finaalissa Pittsburghissa. Sharks kavensi voitolla ottelusarjan voitot 2-3:een. Joukkueen sankari oli etenkin maalivahti Martin Jones.

Mestaruus oli ensimmäistä kertaa katkolla, ja se näkyi pelin alussa. Penguins nukkui ja Brent Burns ja Logan Couture iskivät nopeat johtomaalit Sharksille kahdessa minuutissa. Noilla maaleilla Sharks johti ensimmäistä kertaa peliä koko ottelusarjan aikana.

Kauaa se ei johtoasemastaan ehtinyt kuitenkaan nauttia, kun Penguins kavensi Jevgeni Malkinin ja Carl Hagelinin osumilla jo kuudennelle minuutille mentäessä.

Melker Karlssonin osuma kymmenen minuuttia myöhemmin vei kuitenkin Sharksin 3-2-johtoon. Penguins otti pelin komentoonsa heti maalin jälkeen, mutta Sharks-vahti Jones piti joukkuettaan pystyssä ottelun viimeiset 45 minuuttia. Reilu minuutti ennen loppua Joe Pavelski laukoi tyhjään maaliin 4-2-loppulukemat.

Sharksin Joonas Donskoi ja Penguinsin Olli Määttä jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Kuudes finaali pelataan San Josessa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.