Tero Pitkämäen lähettämä treenivideo vakuutti Thorkildsenin

Keihäänheiton kaksinkertainen olympiavoittaja Andreas Thorkildsen povaa Pitkämäestä villiä korttia kuumaan keihäskesään.

Andreas Thorkildsen Kuva: Yle, Aki Lahtinen

OSLO. Norjan keihäsylpeys Andreas Thorkildsen seuraa tiiviisti miesten keihäskesää norjalaisen tv-yhtiön asiantuntijana. Thorkildsen tietää, että yllätyksiä on luvassa. Saksan Thomas Röhlerin hirmukaari 89,30 Oslon Timanttiliigassa on kovaa valuuttaa, mutta vasta arvokisoissa heittäjät punnitaan.

Lonkkavamman takia uransa lopettanut Thorkildsen odottaa erityisesti Tero Pitkämäen panosta. Norjalaisen olympiavoittajan mukaan Pitkämäki on arvokisojen villi kortti.

– Mielenkiintoista nähdä, kun Tero avaa kautensa ensi viikolla. Leikkauksen jälkeen hän lähetti minulle videon ja kahden päivän takaiset treeniheitot näyttivät hyviltä. Mutta vielä pitää nähdä, kuinka hän heittää kisassa. Muut ovat jo ehtineet aloittaa kisakautensa, haluaisin jo päästä seuraamaan tulevia kisoja, Thorkildsen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Röhler on ollut koko alkukauden huippuiskussa. Thorkildsenin mukaan Röhlerillä on pienoinen henkinen etu pahimpiin kilpailijoihin, kuten suomalaisheittäjiin, jotka ovat vasta aloittamassa kilpailukautta.

– Muut heittäjät ovat maailmalla ehkä tunnetumpia, mutta Röhler etenee johdonmukaisesti ja varmasti joka kisassa. Hänen tavallaan tulee voittoja.

– Rion kisoihin on kuitenkin kaksi kuukautta aikaa, joten näemme monia kisoja ennen olympialaisia. Suosikkia on vaikea veikata vielä tässä vaiheessa. Se on selvä, että kesästä tulee jännittävä, Riossa työskentelevä Thorkildsen sanoi.

Thorkildsen voitti urallaan kaksi olympiakultaa, Ateenassa 2004 ja Pekingissä 2008. MM-kultaa hän heitti Berliinissä 2009. Kuluvan huippukesän jälkeen Thorkildsen kertoi pohtivansa uudelleen tulevia työkuvioitaan.

- Pakko tulla Suomeen käymään, mutta odottelen vielä kutsua, Thorkildsen naurahti.