1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ranska pelastautui voittoon EM-avauksessa – Payetin uskomaton laukaus ratkaisi

Jalkapallon EM-turnaus alkoi kisaisäntä Ranskan ja Romanian kohtaamisella. Ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin, kunnes Ranskan Dimitri Payetin uskomattoman hieno laukaus aivan loppuhetkillä ratkaisi "Les Bleusille" 2-1-voiton.

Kuva: AOP

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

EM-kisaisäntä Ranska oli aloittaa kotiturnauksensa nihkeästi tasapelillä, mutta upeasti koko ottelussa esiintynyt Dimitri Payet laukoi 2-1-ratkaisumaalin komeasti aivan peliajan loppuhetkillä.

Olivier Giroud oli vienyt Ranskan johtoon tunnin kohdalla, mutta tilanteen 1-1:een kuittasi Bogdan Stancu rangaistuspotkusta vain reilut viisi minuuttia myöhemmin.

Ranskan peli oli ottelun alussa todella hermostunutta, ja Romania olikin siirtyä johtoon alle viiden minuutin jälkeen saatuaan kulmapotkun. Hugo Lloris kuitenkin torjui Stancun paraatipaikalta laukoman vedon. Katso video tilanteesta täältä.

Ennen vartin täyttymistä oli puolestaan Ranska todella lähellä osumaa: Antoine Griezmann taisteli pallosta ja pääsi puskemaan läheltä, mutta tolppa pelasti Romanian.

Ranska otti pelin hallintaa selvästi itselleen viihdyttävän ensimmäisen puoliajan loppua kohden.

Evran kömpelö virhe tarjosi Romanialle mahdollisuuden

Romania kuitenkin aloitti toisen puoliajan yhtä ryminällä kuin avausjakson: Ranskan paitsioansa petti pahemman kerran, ja Stancu pääsi jälleen yrittämään. Hieman hätäinen laukaus kuitenkin rullasi ohi maalin.

Heti perään oli Giroudin vuoro yrittää toisessa päässä, mutta laukaus hyvästä paikasta suuntautui suoraan kohti Tatarusanua.

Pogba ehti vielä tuhria yhden paikan ennen kuin jysähti: Dimitri Payet keskitti, Tatarusanun nyrkkeily epäonnistui täydellisesti ja Giroud puski Ranskan 1-0-johtoon 58. minuutilla. Katso video osumasta täältä.

Kauaa ei kuitenkaan isäntämaan johto kestänyt: konkaripakki Patrice Evra rikkoi huolimattomasti rangaistusalueella, ja hyviä paikkoja aiemmin tuhrinut Bogdan Stancu tälläsi 1-1-tasoituksen pilkulta. Katso video maalista täältä.

1-1-tilanteessa edettiin aivan pelin loppuhetkille asti, kunnes Payetin uskomattoman hieno laukaus ratkaisi tärkeän voiton Ranskalle. Katso video upeasta maalista täältä!

Joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa keskiviikkona 15. kesäkuuta, kun Ranska kohtaa Albanian ja Romania Sveitsin. Nämä A-lohkon kaksi muuta joukkuetta avaavat kisaurakkansa lauantaina kohtaamalla toisensa kello 16 alkavassa ottelussa.