Hyppää sisältöön

Kouvola punnersi voittoon pitkän kaavan kautta

Erinomainen ulkopeli siivitti Kouvolan 2-1-voittoon Kankaanpäästä miesten Superpesiksessä.

Teemu Nurmio juhli Kouvolan paidassa. Kuva: Tomi Hänninen

Kouvolan Pallonlyöjät hallitsi ottelua ja nappasi 2-1 (2-3, 4-3, 0-0, 1-0) kotivoiton Kankaanpään Mailasta miesten Superpesiksessä. Ottelun voiton avain oli KPL:n erinomainen ulkopeli, joka tylsytti vierailijoiden tilanteenrakentamisen.

Vaikka täyttä pistepottia ei KPL napannut, niin kotijoukkueen leirissä oltiin tyytyväisiä joukkueen suoritukseen. Erityisesti ulkopelaaminen oli pelinjohtaja Eero Pitkäsen mieleen.

- Olen tosi tyytyväinen tähän meidän peliin. Ulkopeli oli ensimmäisellä jaksolla kokonaisuudessaan meiltä ehkä kauden parasta. Sanoinkin pojille tauolla, että harmittaa kun hävittiin eka jakso. Huomioitavaa, että Kankaanpää jäi pelissä 13 kolmostilanteeseen, kun ennen peliä kuvittelin heidän rakentavan ainakin 18 kotiutuspaikkaa.

- Enemmän olisi pitänyt tilanteita pystyä luomaan, myönsi Kankaanpään pelinjohtaja Jukka Karttunen.

- Tälläistä se pelaaminen on kun aivot ovat jossain muualla kuin pelinkentällä. Tänään tehtiin ekalla jaksolla aikamoinen määrä ajatusvirheitä – toki toisella jaksolla määrä tuplautui, Karttunen jatkoi.

Vierailijoitten kotiutuskilpailu jäi todelliseksi pannukakuksi. Se ei pystynyt lyömään yhtään ainutta vaarallista lyöntiä KPL:n ulkokentälle. Lyönnit leijailivat pääsääntöisesti kopeiksi tai sitten suoraan pelaajien hanskoihin.

KPL ratkaisikin kotiutuskilpailun heti ensimmäisessä parissa, kun Matti Latvala – Anssi Lammila duo hoiti tilanteen iskemällä pallon kolmosluukusta maisemiin.

Kankaanpään leirissä oltiin pelin jälkeen enemmän huolissaan jatkosta ja loukkaantumistilanteesta. Jukka Lankinen siirtyi kesken ottelua jokeripaitaan.

Pelinjohtaja-Karttusen mukaan Lankinen lähtee kuvauksiin ja jatko ratkeaa sen jälkeen.

Lisäksi toinen tykkilyöjä Petteri Kortelainen sai ottelun lopussa Lankisen lyönnin olkapäähän ja miehen yleisilme vaikutti todella kivuliaalta.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin täydellisesti kentällemennyt (5/5, kärkilyönnit 6/6) ja tauolla kärjeksi siirtynyt Matti Saukko. Palkinto olisi voinut mennä myös viisi juoksua iskeneelle Ossi Meriläiselle.  Myös nuori lukkari Jesse Eskelinen onnistui hivenen sotkemaan KaMan pomppupeliä.

- En ole nähnyt, että Pulkkinen löisi noin paljoa laittomia pomppuja, kehaisi Pitkänen nuorta suojattiaan.

Kankaanpään parhaana palkittiin koppari Topias Lilja (kärkilyönnit 7/10). Lisäksi lyöjäjokeri Petteri Kortelainen onnistui kotiutuksissaan kolmesti vastustamattomilla välilyönneillään.

.
.