1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. enduro

Maailmanmestari ei ollut uskoa Päitsi-uutista: "Aika karu kisa MM-sarjaankin"

Enduron viime vuoden maailmanmestari Eero Remes ei olisi uskonut uutista Päijänteen ympäriajon MM-arvosta, jos olisi kuullut sen aprillipäivänä.

Kuva: ABC Communication

Enduron viime vuoden maailmanmestari Eero Remes otti hämmentyneissä tunnelmissa vastaan uutisen klassikkokilpailu Päijänteen ympäriajon MM-arvosta. Yle Urheilun tietojen mukaan ”Päitsi” on mukana enduron MM-sarjassa, kun kansainvälinen moottoriliitto F.I.M. julkaisee heinäkuussa vuoden 2017 kilpailukalenterin. 

- Kyllähän se aika huimalta kuulostaa. Ei olisi ihan äkkiä uskonut, joku muu lumikisa olisi kelvannut myös. Olisi voinut ottaa myös jonkun ihan normaalin SM-kisan, Päitsi on ehkä vähän radikaali ratkaisu, Remes kommentoi.

Remes on nominkertainen motocrossin SM-mitalisti ja vuoden 2015 E1-luokan enduron maailmanmestari, mutta "Päitsillä" häntä ei ole koskaan nähty.

- Kertahan se on ensimmäinenkin, Remes naurahti.

- Päitsi on Päitsi. En ole sitä ikinä ajanut, mutta olen kuullut huhuja ja nähnyt, millaista se on ja on se aika karu kisa MM-sarjaankin.

Talviosakilpailu itsessään ei ole enduron MM-sarjalle täysin vieras elementti, sillä vuosikymmen sitten kausi starttasi kahdesti Ruotsin lumilla. Remes ei ole viime aikoina juuri lumella kaasuttanut, mutta hän muistuttaa "Päitsin" olevan uusi myös muille MM-sarjan kuljettajille.

- Onhan lumella ajo tuttua jostain nuoruusvuosilta, mutta hetkeen ei ole kyllä tullut ajettua. Ei kai se auta, kun alkaa hiomaan saappaisiin spooripohjia, Remes suunnitteli.

- Kaikillehan se on sitten sama tilanne, ei MM-sarjan kiertäjistä varmaan kovin moni ole sitä ajanut. Voi tulla yllätystuloksia.

Olisiko Remes ottanut uutisen todesta, jos kalenteri olisi näyttänyt aprillipäivää?

- En olisi. Kai se on nyt uskottava, Remes totesi.