Aliarvostetut joukkueet korkkaavat D-lohkon: "Moni tulee yllättymään Kroatian tasosta"

Jalkapallon EM-kisojen sunnuntain avaa D-lohkon kamppailu Turkin ja Kroatian välillä. Joukkueet ovat todella tasaiset, mutta Kroatia voi valmentajalegenda Martti Kuuselan mukaan olla yksi kisojen suurimmista yllättäjistä.

Turkin jalkapallomaajoukkue. Kuva: AOP

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Turkki saa Nizzassa vastaansa perinteisen palloilumaan Kroatian. Suomen A-maajoukkueen entinen päävalmentaja Martti Kuusela povaakin Kroatialle kisojen yllättäjän roolia.

- Tästä ottelusta on lupa odottaa erittäin tasaista ja vaikeaa ottelua kummallekin. Molempia joukkueita hieman aliarvioidaan, mutta itse nostaisin Kroatian tällä hetkellä yhdeksi kisojen suurimmaksi yllättäjäksi.

- Kroatialla on yksi kisojen kovimmista keskikentistä, josta ei taitoa puutu. Moni tulee yllättymään Kroatian tasosta, valmentajalegenda analysoi.

- Turkki on taas päässyt omalle tasolleen valmentaja Fatih Terimin opeilla. Turkista puhuttaessa on kuitenkin aina muistettava sanonta siitä, että temperamentti on hyvä isäntä, mutta huono renki, ”Mara” maalailee.

Kuusela nostaa Turkin joukkueesta esiin nuoren Tanskan Nordsjällandissa pelaavan nuoren Emre Morin.

- Erittäin taitava kaveri, joka olisi voinut edustaa myös Tanskaa kaksoiskansalaisuutensa myötä. Ei välttämättä ole vielä aivan varma avauksen pelaaja, mutta todella yllätysvalmis ja kova viimeistelijä, Kuusela arvioi.

- Turkin puolustus on myös erittäin kova, eikä joukkueen erikoistilanneosaamista voi liiaksi painottaa.

Ottelu Turkki-Kroatia suorana sunnuntaina 12.6. kello 16 TV2:ssa, Yle Areenassa ja Kisaoppaassa.