Puola jättisuosikkina Pohjois-Irlantia vastaan: "Joukkueen potentiaali mitataan kunnolla vasta Saksaa vastaan"

Jalkapallon EM-kisojen C-lohkon avauskamppailussa kohtaavat turnauksen mustaksi hevoseksi povattu Puola ja Suomen karsintalohkon voittanut Pohjois-Irlanti. Huuhkajien laitapakki Jere Uronen uskoo, että Puola joutuu ensimmäiseen todelliseen testiinsä vasta lohkon ykkössuosikki Saksaa vastaan.

Robert Lewandowski on Puolan suurin tähti. Kuva: AOP

C-lohkossa pelaavat Puola ja Pohjois-Irlanti avaavat EM-kisaurakkansa iskemällä yhteen Pariisissa sunnuntaina kello 19.00.

Puola selvitti tiensä lopputurnaukseen vakuuttavalla tavalla. Adam Nawałkan suojatit voittivat karsinnoissa kertaalleen Saksan ja keräsivät 10 pelistä 21 pistettä.

Huuhkajat kohtasi joukkueen ystävyysottelussa maaliskuussa, ja suomalaiset sai kylmää kyytiä. Jere Uronen oli kentällä täydet 90 minuuttia, kun isännät takoivat tauolle 5-0-lukemat.

- Puola on fyysinen joukkue, pelaajat ovat vahvoja, nopeita ja hyviä vastahyökkäyksissä. Laidoilla on juoksuvoimaa ja sieltä lähtee laadukkaita keskityksiä. Siihen päälle vielä aikamoinen maalintekijä kärjessä, Robert Lewandowski on heille vain iso plussa. Valmentaja on todella saanut paketin toimimaan, Uronen kehuu.

Lewandowski iski karsinnoissa 13 maalia mutta tuli Suomea vastaan kentälle vasta tunnin kohdalla, kun lukemat olivat jo 3-0. Saksan Puola voitti karsintojen alussa 2-0.

- Kisoissa on monta mahdollista mustaa hevosta, mutta kyllä Puola voi hyvin olla yksi niistä. Puolan materiaali on todella laaja, heillä 25 pelaajaa, jotka voivat olla avauksessa. Uskon, että Puola menee ainakin lohkosta jatkoon. Joukkueen potentiaali mitataan kunnolla vasta Saksaa vastaan, Uronen arvioi.

Ottelu Puola-Pohjois-Irlanti suorana sunnuntaina 12.6. kello 19 TV2:ssa, Yle Areenassa ja Kisaoppaassa.