1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Loukkaantumiset riivanneet Saksaa ennen EM-avausta: "Mahtaako paukut riittää tällä kertaa loppuun asti?"

Jalkapallon EM-kisojen sunnuntain päättää hallitsevan maailmanmestarin Saksan ja Ukrainan kohtaaminen. Martti Kuuselan mukaan Saksa ei ole enää niin suuri suosikki mestariksi kuin se oli vielä kuukausi sitten.

Saksan päävalmentaja Joachim Löw ohjeistaa joukkuettaan. Kuva: AOP

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Sunnuntaina saadaan vihdoin vastauksia siihen, kuinka hyvin hallitseva maailmanmestari Saksa pystyy kasaamaan rivinsä joukkuetta koetelleen loukkaantumissuman jäljiltä Ukrainaa vastaan Lillessä.

Valmentajalegenda Martti Kuuselan mukaan Saksa oli hänen papereissaan vielä kuukausi sitten yksi ehdottomista ennakkosuosikeista, mutta joukkuetta kohdanneet loukkaantumiset ovat saaneet valmentajavelhon laskemaan odotuksia hieman alaspäin.

- Maalivahtiosastoltaan Saksa ei häviä kenellekään, mutta puolustuspeli hieman askarruttaa, vaikka kovia miehiä löytyy myös penkiltä. Mats Hummels on pois, hänen tilalleen tullut Antonio Rüdiger sai polvivamman, joten Joachim Löwin täytyy todella miettiä, kuka pelaa esimerkiksi oikeaa pakkia ja kuka on toinen toppari.

Kuusela pohtii myös sitä, kuinka Saksan pelaajat tulevat kestämään fyysisen rasituksen kisojen aikana.

- Kun miehiä on paljon poissa, niin jaksamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Mietin, mahtaako Saksan paukut riittää tällä kertaa ihan loppuun asti? Taitoa ja taktista osaamista on toki yllin kyllin, mutta saattaa olla, että mestaruuteen asti eivät paukut tällä kertaa riitä.

Kuuselan mukaan Saksan vastustajan Ukrainan peliin heijastuvat liikaa maan sisäiset ongelmat.

- Joukkueen jäsenet ovat tapelleet keskenään jo harjoitusotteluissa. On siis pakko nostaa esiin kysymys joukkueen harmoniasta. Jos pelit eivät lähde suotuisasti liikkeelle, saattaa se heijastua pahasti joukkueen muutekin heikkoon yhteishenkeen.

- Joukkueessa on erinomaisia pelaajia, eikä se EM-kisoissa ilman ansioita ole. Pystyvätkö pelaajat keskittymään ainoastaan jalkapalloon, vai sekoittaako politiikka Ukrainan pakan lopullisesti, se on mielestäni joukkueen EM-kisaurakan avainasia, Kuusela miettii.

Ottelu Saksa-Ukraina suorana sunnuntaina 12.6. kello 22 TV2:ssa, Yle Areenassa ja Kisaoppaassa.