1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Modricin unelmaveto takasi Kroatialle loistoalun EM-kisoihin – Turkki jäi vastaantulijaksi

Kroatia avasi jalkapallon EM-turnauksen ottamalla vakuuttavan voiton Turkista. Loppulukemiksi jäi useista paikoista huolimatta kuitenkin vain 1-0. Turkki oli ottelussa yllättävän vaisu.

Luka Modricin upea maali riehaannutti Kroatian kannattajat. Kuva: AOP

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Kroatia aloitti jalkapallon EM-turnauksen väkevällä esityksellä, kun se kuklsti Turkin D-lohkon avausottelussa tähtipelaaja Luka Modricin unelmalaukauksen turvin 1-0.

Kroatia oli timantinkovan keskikenttänsä turvin selvästi parempi kuin Turkki, ja vain kehno viimeistely piti lukemat Turkin kannalta siedettävinä.

Kroatia aloitti väkevästi ja sillä oli hyvä paikka jo toisella minuutilla. Kapteeni Dario Srna keskitti ja Ivan Rakitic pääsi jatkamaan, mutta pallo lipui ohi maalin.

Turkin pelinrakentelu oli ensimmäisen puolen tunnin aikana täysin jäässä, kunnes Ozan Tufan pääsi puskemaan läheltä hyvän keskityksen jälkeen. Pusku kuitenkin suuntautui suoraan Kroatia-vahti Danijel Subasicin käsiin.

Maalihanat saatiin lopulta auki hetki ennen taukoa. Real Madridissa seuratasolla pelaava Luka Modric ehti ensimmäisenä Hakan Calhanoglun hätäiseen purkuun ja laukoi suoraan vastapallosta komean 1-0-osuman Kroatialle.

Maalivahti Volkan Babacan oli voimaton juuri maalin edustalla pompanneen unelmavedon edessä. Katso maali täältä!

Taukojohto oli Kroatialle täysin ansaittu – niin paljon parempi se ensimmäisellä jaksolla oli.

Toisella puoliajalla tuhlailtiin

Kroatian kapteeni Srnalla oli kaksi loistopaikkaa viedä joukkueensa kahden maalin johtoon heti toisen jakson alussa. Ensin hän laukoi vapaapotkun hyvästä paikasta ylähirteen, kun Rakiticia oli rikottu.

Heti perään pallo kimposi kipparille aivan avoimeen paikkaan rangaistusalueella, mutta nyt kokeneen pakin potku epäonnistui täysin ja pallo nasahti ohi maalin.

Kroatialla oli vielä useita hyviä paikkoja ennen loppuvihellystä, mutta lopulta Modricin maali jäi kamppailun voitto-osumaksi.

Kroatian väkivahva esitys on myrskyvaroitus myös Huuhkajille, sillä joukkueet pelaavat samassa lohkossa, kun MM-karsinnat alkavat syksyllä. Myös vaisusti esiintynyt Turkki on Suomen karsintalohkossa.

Kovatasoisen D-lohkon muut joukkueet, Espanja ja Tshekki, aloittavat kisaurakkansa maanantaina kohtaamalla toisensa kello 16 alkavassa ottelussa.