Suora

  • Suunnistuksen EM
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021

Suomalaispurhehtijat hyvässä vedossa kohti Rioa: Nirkko neljäs Weymouthissa

Tapio Nirkko purjehti neljänneksi, Tuula Tenkanen oli kuudes ja Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz seitsemänsiä Weymouthin maailmancupissa.

Laserjolla
Purjehtija Tapio Nirkko.
Tapio Nirkko.Vesa Koivunen/SPV

Weymouthin maailmancupin mitalilähdöissä oli mukana peräti neljä suomalaista kolmessa veneluokassa. Finnjollapurjehtija Tapio Nirkko oli mitalilähdössä kolmas ja lopputuloksissa neljäs.

- Mulla oli ok mitalilähtö tänään. Viikko oli haastava, ja ilman lauantaina johtoasemassa saamaani keltaista lippua olisi tuloskin ollut toisenlainen. Vähän tynkäkisa oli lähtöjen suhteen, mutta hyviä juttuja silti Rioa ajatellen. Yksi leiri olympiavesillä vielä jäljellä ennen kisoja, Nirkko kertoo.

Tuula Tenkanen onnistui Laser radial -luokan mitalilähdössä mainiosti. Hän oli maalissa toisena ja nousi näin kokonaistuloksissa kuudenneksi.

- Olen iloinen loppuregatasta. Vaikka jouduimme odottelemaan tuulta monena päivänä pitkään, oli tämä hyvää harjoittelua olympialaisiin. Veikkaan, että odottelua on luvassa Riossakin, Tenkanen sanoo.

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz suuntaavat myös olympialaisiin monta oppia rikkaampina. Seitsemänneksi maailmancupissa sijoittunut 49er FX -venekunta oli mitalilähdössä kymmenes.

Finnjollapurjehtija Mikael Hyryläinen oli lopputuloksissa kymmenes. Suomen joukkueen menestys maailmancup-regatassa oli kaikkiaan hyvä, sillä Monika Mikkola oli Laser radialissa 12:s ja Kaarle Tapper Laser standardissa 16:s.

Lähteet: Purjehdusliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat