Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Italian vakuuttava avauspuoliaika riitti voittoon - Buffon nollasi Belgian tähtisikermän

Italia pelasi Belgiaa vastaan erittäin vakuuttavan ensimmäisen puoliajan. Toisella puoliskolla puolustusmuuri aukesi useammankin kerran, mutta Belgia ei onnistunut ohittamaan 38-vuotiasta Gianluigi Buffonia. Italia voitti Emanuele Giaccherinin avauspuoliajan maalilla ja Graziano Pellen lisäaikaosumalla 2-0.

urheilu
Italia juhli Belgiaa vastaan
AOP

Katso ottelun kohokohdat täältä!

Belgian ja Italian välisestä D-lohkon huippuottelusta uumoiltiin tähtihyökkääjien ja huippupuolustuksen välistä taistoa.

Italia ryhmittikin tiukan puolustuksensa paikoilleen heti ensimmäiseltä sekunnilta lähtien, eikä Belgian tähtisikermältä näyttänyt löytyvän keinoja päävalmentaja Antonio Conten pelisuunnitelman purkamiseksi. Radja Nainggolanin kaukolaukas oli Belgian ainoa maalintekotilanne ottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta konkarivahti Gianluigi Buffon syöksyi varmasti kovan vedon eteen.

Azurrit nollasivat Belgian lähes täydellisesti ensimmäisen puolen tunnin aikana, mutta myös Italian oma hyökkääminen oli olematonta. Yksi millintarkka pystypallo ja täydellisesti ajoitettu pystyjuoksu muuttivat kuitenkin kaiken. Emanuele Giaccherini sai upean pystysyötön toppari Leonardo Bonuccilta ja pääsi nokikkain maalivahti Thibaut Courtoisin kanssa. Giaccherini otti pallon taitavasti haltuunsa ja sijoitti pallon belgivahdin ohi.

Tauolle asteltiin Italian 1-0-johdossa. Italian pelisuunnitelma toimi avauspuoliskolla todella hyvin, mutta jälimmäisellä puolikkaalla peli aukesi yllättävästi. 53. minuutilla De Bruyne yllätti Italian puolustuksen housut kintuissa, ja nuoren tähden läpisyöttö löysi italialaispuolustuksen keskeltä karanneen Romelu Lukakun. Yksin läpiajoon päässyt Lukaku kuitenkin ampui pallon niukasti yläkulman ohi.

Lukakun huippupaikan lisäksi molemmissa päissä nähtiin lukuisia maalintekopaikkoja. Italian puolustusmuuri rakoili sitä pahemmin mitä pidemmälle ottelu eteni, mutta Divock Origi ja kumppanit tuhrivat tilaisuutensa. Kun Belgia ei osunut, Italia rokotti lisäajalla vastahyökkäyksestä. Graziano Pelle laukoi pallon voimalla maaliin ylivoimahyökkäyksessä ja varmisti Italialle kolme pistettä. Belgian päävalmentajalle riittää mietittävää seuraaviin otteluihin.

Italia kohtaa seuraavassa pelissään Ruotsin perjantaina. Belgialla puolestaan on lauantaina vastassa Irlanti. Ruotsi ja Irlanti avasivat kisansa 1-1-tasapelillä, joten Italia johtaa lohkoa ja Beligia pitää perää.

Suosittelemme

Tuoreimmat